Prajitura cu foi fragede si ciocolata

Reteta culinara Prajitura cu foi fragede si ciocolata din categoria Prajituri. Specific Romania. Cum sa faci Prajitura cu foi fragede si ciocolata

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Prajitura cu foi fragede si ciocolata

 

„Rețete de suflet” Un tort picant și delicios.

Ingredienta a fost: 1 cană zahăr 1 cană lapte 1 cană ulei 1 plic de amoniac stins cu 1 lingurita de otet conținut de făină (aprox. 900 g) Ingredientul cremei: 1 tableta de ciocolata cu lapte (100 g) 1 baton de ciocolata cu crema de capsuni (Laura) 900 ml lapte 400 g zahăr 5 linguri de faina 200 g unt

Se pune laptele, faina, zaharul pe foc pana se ingroasa suficient (aproape cat budinca, dar este putin mai subtire). Se adauga ciocolata si se mai lasa pe foc inca 2-3 minute pana se topeste. Se lasa la racit, dar se amesteca din cand in cand pentru a nu forma pojghita. Cand crema este inca calda adaugam untul si amestecam. Crema nu este foarte groasă momentan, dar după ce a stat peste noapte la frigider se va întări.

Pregătim foile: punem într-un bol, zahărul, uleiul și laptele. 

Măsurăm cu aceeași ceașcă ca unitate de măsură. Adăugați amoniacul stins în oțet. Se adauga faina, aprox. 900 g si framantam aluatul, rezulta un aluat sfaramicios si uleios.

Împărțiți aluatul în 5 părți și întindeți foi subțiri. Le intindem direct pe hartia de copt si cu hartia de copt le punem pe fundul tavii si le coacem 15-18 minute sau pana incep sa se rumeneasca pe margini.

Dupa coacere, le desprindem foarte usor de hartia de copt pentru ca sunt foarte casante, se pot rupe usor.

Se asambleaza prajitura: foaie, crema, folie si se opreste putina crema de pus deasupra. Lasam prajitura sa se raceasca pana a doua zi pentru a se inmuia foile si a intari crema. Porție a doua zi. Poftă bună!

Ingrediente Prajitura cu foi fragede si ciocolata

1 cana de zahar

1 cana lapte

1 cana ulei

1 plic de amoniac stins cu 1 lingurita de otet

faina cat cuprinde ( aprox.900 g)

1 tableta de ciocolata cu lapte ( 100 g)

1 tableta de ciocolata cu crema de capsuni ( Laura)

900 ml lapte

400 g zahar

5 linguri cu faina

200 g unt

Categorii

Clafoutis cu căpșuni - Desertul savuros și aromat

Clafoutis cu căpșuni - Desertul savuros și aromat

Reteta culinara Clafoutis cu căpșuni - Desertul savuros și aromat din categoria Prajituri. Cum sa fa

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă - Cum se prepara Prăjitura pufoas

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

Reteta culinara Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă din categoria Prajitu

Prăjitură răsturnată cu piersici caramelizate - Rețeta delicioasă de vară

Prăjitură răsturnată cu piersici caramelizate - Rețeta delicioasă de vară

Reteta culinara Prăjitură răsturnată cu piersici caramelizate - Rețeta delicioasă de vară din catego

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

Reteta culinara Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut din categoria Prajituri. Cum sa

Prăjitura pufoasă cu caise - Super delicioasă și ușor de făcut

Prăjitura pufoasă cu caise - Super delicioasă și ușor de făcut

Prăjitura pufoasă cu caise - Super delicioasă și ușor de făcut - Cum se prepara Prăjitura pufoasă cu

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

Reteta culinara Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos din catego

Prăjitura cu pișcoturi și cremă cu Nutella - Rețeta rapidă și delicioasă

Prăjitura cu pișcoturi și cremă cu Nutella - Rețeta rapidă și delicioasă

Prăjitura cu pișcoturi și cremă cu Nutella - Rețeta rapidă și delicioasă - Cum se prepara Prăjitura