Prajitura cu fructe uscate si sos caramel

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Prajitura cu fructe uscate si sos caramel

Pentru inceput am taiat caisele, curmalele si coaja de portocala in cubulete. Am separat albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza pana la obtinerea unei spume dense dupa care se adauga zahar si se mixeaza in continuare. Se va obtine o spuma tare in care se adauga cuisoarele si cardamomul pisate in mojar si scortisoara. Tot acum se pun vanilia, praful de copt si galbenusurile. Se mixeaza pana la omogenizare dupa care se pune faina si se continua; verificam sa nu ramana cocoloase de faina. Jumatate din cantitatea de compozitie se pune in tava tapetata cu hartie de copt. Apoi se pun fructele uscate si cojile de portocale amestecate cu putina faina. Peste acestea se pune restul de compozitie si se niveleaza. Blatul se coace la temperatura medie, in cuptorul pe care l-am preincalzit inainte. Dupa ce blatul s-a copt, se prepara sosul caramel. Zaharul se topeste intr-o craticioara, amestecand continuu. Cand zaharul e caramelizat, se ia cratita de pe foc si se adauga untul. Se amesteca bine. Apoi se adauga laptele condensat si se omogenizeaza. In final se pune brandy si se amesteca bine pana la obtinerea unui sos destul de fluid care atunci cand se raceste devine vascos. Noua ne-a placut mult. Aromele, texturile si culorile se imbina de minune atunci cand prajitura este servita. Alte retete delicioase gasiti pe blogul Life and Coffee Beans.

Ingrediente Prajitura cu fructe uscate si sos caramel

6 oua

6 linguri de faina

6 linguri de zahar

5 g praf de copt

vanilie

cardamom

cuisoare

scortisoara

caise confiate

curmale

coaja de portocala

pentru sos caramel:

7 linguri de zahar

50 g unt

3 linguri lapte condensat

50 ml brandy Ararat

fistic pentru decor

Categorii