Prajitura cu gem de prune si aluat razuit

Reteta culinara Prajitura cu gem de prune si aluat razuit din categoria Prajituri. Cum sa faci Prajitura cu gem de prune si aluat razuit

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Prajitura cu gem de prune si aluat razuit

 

Prăjitura cu gem de prune și aluat răzuit, este una din prăjiturile copilăriei pe care ne-o prepara mama, cu gem de prune, iar aluatul din: ouă, untură, făină și lapte prins (iaurt natural, preparat în casă). Era o prăjitură tare apreciată la vremea aceea, cu aluat sfărâmicios, gem de prune sau chiar magiun, iar aluatul răzuit de deasupra prăjiturii, ușor crocant și aspectuos. Eu nu am avut nici untură, nici lapte prins, dar tot a ieșit o bunătate de prăjitură.  

Ingrediente Prajitura cu gem de prune si aluat razuit

Pentru aluat:

4 gălbenușuri de ou (medii)

4 linguri smântână

250 g unt (82%)

150 g zahăr

25 g zahăr vanilat

coaja rasă de la o lămâie

zeama de la 1/2 lămâie

1 plic praf de copt

1 linguriță bicarbonat de sodiu

un praf sare

800 g făină (+ 2 linguri)

Pentru bezea:

4 albușuri de ou

3 linguri zahăr

3 plicuri zahăr vanilat

zeama de la 1/2 lămâie

un praf sare

În plus:

300 g gem de prune

150 g miez de nucă

25-30 g zahăr pudră

1 linguriță scorțișoară

Categorii