Prajitura cu gem de prune si aluat razuit
Reteta culinara Prajitura cu gem de prune si aluat razuit din categoria Prajituri. Cum sa faci Prajitura cu gem de prune si aluat razuit
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Prajitura cu gem de prune si aluat razuit
Prăjitura cu gem de prune și aluat răzuit, este una din prăjiturile copilăriei pe care ne-o prepara mama, cu gem de prune, iar aluatul din: ouă, untură, făină și lapte prins (iaurt natural, preparat în casă). Era o prăjitură tare apreciată la vremea aceea, cu aluat sfărâmicios, gem de prune sau chiar magiun, iar aluatul răzuit de deasupra prăjiturii, ușor crocant și aspectuos. Eu nu am avut nici untură, nici lapte prins, dar tot a ieșit o bunătate de prăjitură.
Ingrediente Prajitura cu gem de prune si aluat razuit
Pentru aluat:
4 gălbenușuri de ou (medii)
4 linguri smântână
250 g unt (82%)
150 g zahăr
25 g zahăr vanilat
coaja rasă de la o lămâie
zeama de la 1/2 lămâie
1 plic praf de copt
1 linguriță bicarbonat de sodiu
un praf sare
800 g făină (+ 2 linguri)
Pentru bezea:
4 albușuri de ou
3 linguri zahăr
3 plicuri zahăr vanilat
zeama de la 1/2 lămâie
un praf sare
În plus:
300 g gem de prune
150 g miez de nucă
25-30 g zahăr pudră
1 linguriță scorțișoară