Prajitura cu gust de toamna

Timp de preparare o ora si 30 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Prajitura cu gust de toamna

Pregatim umplutura ca sa poata sa se raceasca putin inainte de a o adauga in prajitura. Curatam de coaja merele, le dam pe razatoarea mare, apoi le stoarcem si le punem impreuna cu zaharul sa se caleasca.Dupa ce s-au inmuiat, adaugam scortisoara si amidonul si amestecam bine, mai lasam cca 5 min pe foc, apoi lasam la racit pana facem blatul. Blat : Albusurile impreuna cu un praf de sare le batem bine, apoi adaugam zaharul si batem pana obtinem o bezea tare. Separat amestecam galbenusurile cu laptele si uleiul, adaugam si coaja de lamaie, acest amestec il incorporam in albusurile batute bine, cu miscari lente de jos in sus. Adaugam faina cernuta si praful de copt si omogenizam. Am folosit o tava, dimensiuni 35/24 cm, tapetata cu hartie de copt, turnam jumatate din blat, bagam tava la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 10 min. Cat sta tava la cuptor tocam nuca pe care am prajit-o inainte. Scoate tava din cuptor, presaram cca 100 g nuca taiata grosier peste care intindem merele calite, peste turnam restul de blat, nivelam si presaram restul de nuca taiata grosier. Dam din nou tava la cuptor pentru cca 35-40 min, facem testul scobitorii si apoi scoatem tava din cuptor si lasam sa se raceasca bine, apoi portionam prajitura .

Ingrediente Prajitura cu gust de toamna

Blat ( tava 35/24 cm )

4 oua

200 g zahar

380 gr faina

3 pliculete zahar vanilat

250 ml ulei

250 ml lapte

1 pliculet praf de copt

1 pliculet coaja de lamaie de la Dr.Otker

200 g nuca prajita si taiata grosier

Umplutura

1,8 Kg mere

150 g zahar

2 lingurite scortisoara

2 linguri amidon

Categorii