Prăjitură cu iaurt și căpșuni - Simplă, pufoasă și aromată

Prăjitură cu iaurt și căpșuni - Simplă, pufoasă și aromată - Cum se prepara Prăjitura cu iaurt și căpșuni - Simplă, pufoasă și aromată Tapetează
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Prăjitură cu iaurt și căpșuni - Simplă, pufoasă și aromată
Dacă vrei un desert simplu, rapid și incredibil de gustos, această prăjitură este alegerea perfectă! 💖 Moale, aromată și plină de căpșuni proaspete, se topește în gură. Pentru această Prăjitură cu iaurt și căpșuni - Simplă, pufoasă și aromată, sunt necesare următoarele ingrediente: făină, ouă, zahăr, ulei, iaurt și căpșuni.
Ingrediente Prăjitură cu iaurt și căpșuni - Simplă, pufoasă și aromată 4 ouă 150 g zahăr 140 g iaurt 75 ml ulei 150 g făină de grâu 1 praf de copt esență vanilie 250 gr căpșuni un praf de sareCum se prepara Prăjitura cu iaurt și căpșuni - Simplă, pufoasă și aromată
Tapetează cu hârtie de copt o tavă de 20 x 30 cm. Preîncălzește cuptorul la 180 de grade C. Într-un bol, sparge ouăle, adaugă un praf de sare și zahărul și mixează foarte bine până își dublează volumul. Adaugă esență de vanilie, uleiul și iaurtul. Mixează din nou până se omogenizează compoziția. Amestecă făina cu praful de copt și încorporează-le în aluat. Amestecă până se omogenizează. Curăță și taie în cuburi căpșunile, apoi pudrează-le cu puțină făină. Adaugă-le apoi peste aluat și amestecă ușor ca să se distribuie uniform. Toarnă compoziția în tava de copt și nivelează frumos. Coace prăjitura în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade C, pentru 35-30 minute sau până trece proba scobitorii. După coacere, scoate tava și lasă prăjitura la răcit. Pudreaz-o cu zahăr și servește-o cu poftă, este delicioasă.
Incearca si reteta de Tarta cu fistic, capsuni si ciocolata sau varianta de Tarta cu rubarba si cirese.
Iti recomandam si reteta de Tarta cu vanilie si capsuni.
Ingrediente Prăjitură cu iaurt și căpșuni - Simplă, pufoasă și aromată
Ingrediente Prăjitură cu iaurt și căpșuni - Simplă, pufoasă și aromată
4 ouă
150 g zahăr
140 g iaurt
75 ml ulei
150 g făină de grâu
1 praf de copt
esență vanilie
250 gr căpșuni
un praf de sare