Prajitura cu jeleu de citrice

Timp de preparare 4 ore

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Prajitura cu jeleu de citrice

Jeleu de citrice 1. Hidrateaza gelatina 10m minute in apa. 2. Pune sucul proaspat stors si strecurat intr-un vas impreuna cu zaharul, amesteca si incalzeste-l usor. Adauga gelatina hidratata si amesteca pana se topeste. 3. Unge o forma de gheata cu putin ulei, apoi toarna sucul in forma si introdu in congelator 2-3 ore (pana cand ingheata). 4. Le scoti de la congelator cu 5-10 minute inainte de a le folosi si te ajuti de o lingurita ca sa le scoti din forma. Blat 1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. 2. Separa albusurile de galbenusuri. 3. Mixeaza albusurile spuma tare cu praful de sare. Adauga zaharul in doua transe si mixeaza dupa fiecare transa pana cand zaharul se dizolva, iar in final spuma formata este densa si lucioasa. 4. Inglobeaza galbenusurile in albusurile spuma mixand usor. Adauga margarina topita si inglobeaz-o usor cu mixerul. 5. Amesteca faina cu cacaoa, si cerne mix-ul in compozitie in doua transe amestecand dupa fiecare transa. Inglobeaza-l usor cu o spatula, prin miscari circulare, de sus in jos. 6. Toarna compozitia intr-o tava dreptunghiulara (32 x 22 cm) tapetata cu hartie de copt si introdu in cuptor pentru 30 minute, sau pana trece testul scobitorii. 7. Scoate tava din cuptor si lasa blatul sa se raceasca complet apoi taie-l in doua pe orizontala. Crema: ATENTIE!!! Prepari crema in momentul in care asamblezi prajitura. 1. Hidratezi gelatina in apa timp de 10 min si dizolvi pe baie de aburi. 2. Mixezi smantana lichida cu zaharul pana cand creste in volum si devine aerata, adaugi iaurtul si gelatina hidratata si mixezi bine. Glazura de ciocolata: Rupi ciocolata in bucati si o pui impreuna cu 80 g smantana lichida pe foc potrivit. Amesteci continuu pana cand se dizolva ciocolata. Opresti focul si adaugi restul de smantana lichida apoi amesteci energic. Adaugi rama mit butter/uleiul de palmier si amesteci bine. Asamblare: 1. Tapeteaza tava in care ai copt blatul cu folie alimentara, pui prima felie de blat, o insiropezi pui 4-5 linguri de crema, asezi jeleul de citrice apoi torni restul de crema deasupra si nivelezi cu o spatula. Pui cealalta felie de blat si o insiropezi apoi introduci tava in frigider pentru 3-4 ore sau in congelator macar o ora. 2. Scoti prajitura de la frigider, o scoti din tava, o portionezi si pui deasupra glazura. S-aveti pofta! Nota: ar fi bine daca ati pregati crema in doua transe fiindca daca nu va miscati destul de repede exista riscul sa se intareasca inainte de a o aseza pe blat....va spun din experienta. ;)

Ingrediente Prajitura cu jeleu de citrice

Jeleu de citrice:

250 ml suc proaspat de citrice (sucul de la: 3 portocale

2 mandarine si 1/2 lamaie)

50 g zahar

4 g gelatina

20 ml apa rece

Blat:

5 oua foarte mari(XL)

150 g zahar

135 g faina

25 g cacao

50 g Rama mit Butter topit/ulei/unt

coaja de la o portocala

Crema:

400 g smantana lichida

50 g iaurt natural

10 g gelatina granule

50 ml apa rece

Pt insiropat:

30 ml sirop de citrice

70 ml apa plata

Glazura de ciocolata:

100 g ciocolata amaruie

100 g smantana lichida

1 lgt rama mit butter/unt/ulei de palmier

Categorii

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă - Cum se prepara Prăjitura pufoas

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

Reteta culinara Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă din categoria Prajitu

Prăjitură răsturnată cu piersici caramelizate - Rețeta delicioasă de vară

Prăjitură răsturnată cu piersici caramelizate - Rețeta delicioasă de vară

Reteta culinara Prăjitură răsturnată cu piersici caramelizate - Rețeta delicioasă de vară din catego

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

Reteta culinara Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut din categoria Prajituri. Cum sa

Prăjitura pufoasă cu caise - Super delicioasă și ușor de făcut

Prăjitura pufoasă cu caise - Super delicioasă și ușor de făcut

Prăjitura pufoasă cu caise - Super delicioasă și ușor de făcut - Cum se prepara Prăjitura pufoasă cu

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

Reteta culinara Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos din catego

Prăjitura cu pișcoturi și cremă cu Nutella - Rețeta rapidă și delicioasă

Prăjitura cu pișcoturi și cremă cu Nutella - Rețeta rapidă și delicioasă

Prăjitura cu pișcoturi și cremă cu Nutella - Rețeta rapidă și delicioasă - Cum se prepara Prăjitura

Tiramisu cu fistic - Reteta delicioasa si aromata

Tiramisu cu fistic - Reteta delicioasa si aromata

Tiramisu cu fistic - Reteta delicioasa si aromata - Cum se prepara Tiramisu cu fistic - Reteta delic