Prajitura cu jeleu de portocale

Reteta culinara Prajitura cu jeleu de portocale din categoria Prajituri. Cum sa faci Prajitura cu jeleu de portocale

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Prajitura cu jeleu de portocale

 

Rețete de Paște

Tava de blat cu dimensiunile 35/25 5 oua sotul 200 g zahăr 150 g zahăr 40 g cacao 40 ml ulei un vârf de cuțit de sare Crema de branza cu mascarpone 250 g mascarpone 500 g brânză de vaca Pilos 100 g unt moale cu 82% grăsime 150 g zahăr pudră esență de vanilie Jeleu 1 l suc de portocale 100 g amidon 100 g zahăr

Blat: Am amestecat ouale cu zaharul, am adaugat cacao si am continuat sa amestec. Am adaugat uleiul, esenta, sarea si am incorporat totul cu o spatula, la final am incorporat faina. Am tapetat o tava cu dimensiunile de 35/25 cm cu hartie de copt, am turnat compozitia in tava, am dat tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 20 min. Am scos blatul de pe tava si l-am lasat sa se raceasca.

Crema: Am amestecat bine untul moale cu zaharul pudra, am incorporat branza dulce la temperatura camerei, am adaugat esenta de vanilie si la final am incorporat mascarpone-ul rece. Am primit o crema foarte fina

Jeleu: am stors portocalele pana am obtinut 1 litru de suc. Intr-o tava de inox am pus zaharul si amidonul si am adaugat putin cate putin sucul de portocale. Am fiert amestecul obtinut, l-am amestecat continuu cu telul pana am obtinut consistenta unui jeleu. Am lasat sa se raceasca cat am asamblat prajitura.

Asamblare: Am folosit o tavă cu pereți detașabili, am folosit folie de acetat, pe care am pus-o pe marginile tăvii. Am asezat blatul rece, am intins crema peste blat, am turnat jeleul inca cald peste crema. Am lasat tava la rece cateva ore. Apoi am portionat prajitura cu un cutit cu lama lata, trecuta prin apa fierbinte.

Ingrediente Prajitura cu jeleu de portocale

Blat -tava cu dimensiunile de 35/25

5 oua mari

200 g zahar

150 g zahar

40 g cacao

40 ml ulei

un praf de sare

Crema de branza cu mascarpone

250 g mascarpone

500 g branza de vaci Pilos

100 g unt moale cu 82% grasime

150 g zahar pudra

esenta vanilie

Jeleu

1 l zeama de la portocale

100 g amidon

100 g zahar

Categorii