Prajitura cu lamaie
Reteta culinara Prajitura cu lamaie din categoria Prajituri. Cum sa faci Prajitura cu lamaie
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Prajitura cu lamaie
O prajitura delicata cu blat pufos si crema fina, cu aroma intensa de lamaie.
Blat: 5 oua 110 gr zahar 2 linguri ulei 2 linguri apa rece 135 gr faina un praf de sare 2 linguri zeama de lamaie 1 lingura coaja de lamaie rasa 1/2 lingurita praf de copt Crema: 3 oua 130 gr zahar 10 gr amidon de porumb 100 ml suc de lamaie 100 gr unt Decor: 200 gr ciocolata alba 50 ml frisca lichida
Pentru blat am mixat spuma albusurile cu un praf de sare, am adaugat zaharul si am mixat pana s-a topit. Am adaugat si zeama si coaja rasa de lamaie.
Separat am mixat galbenusurile cu cele 2 linguri de ulei si 2 linguri apa rece. Am adaugat galbenusurile peste albusuri si apoi faina amestecata cu praful de copt.
Am pus compozitia intr-o tava cu hartie de copt (20/30) si am introdus in cuptorul preincalzit pentru 20/25 minute. Dupa ce s a racit complet am taiat blatul in doua pe jumatatea tavii si tot in doua pe inaltimea blatului, obtinand astfel 4 bucati subtiri de blat.
Pentru crema am amestecat ouale cu zaharul (data viitoare voi pune mai mult zahar, crema a iesit cam acrisoara dupa gustul meu) si amidonul de porumb. Am adaugat sucul de lamaie infiebantat, am amestecat pana s-a topit zaharul, apoi am pus vasul pe foc si am fiert crema pana s-a ingrosat. Am luat vasul de pe foc si am amestecat aceasta compozitie cu 100 gr unt (82%).
Am pus crema rece intre cele 4 blaturi si am introdus prajitura la rece pentru cel putin o ora. Am portionat prajitura, am pus pe fiecare bucata ciocolata alba topita cu frisca, apoi am decorat cu aceeasi crema de lamaie si firicele de ciocolata alba.
Ingrediente Prajitura cu lamaie
5 oua
110 gr zahar
2 linguri ulei
2 linguri apa rece
135 gr faina
un praf de sare
2 linguri zeama de lamaie
1 lingura coaja de lamaie rasa
1/2 lingurita praf de copt
3 oua
130 gr zahar
10 gr amidon de porumb
100 ml suc de lamaie
100 gr unt
200 gr ciocolata alba
50 ml frisca lichida