Prăjitură cu mac și portocale - Desert aromat și delicios
Prăjitură cu mac și portocale - Desert aromat și delicios - Cum se prepara Prăjitura cu mac și portocale - Desert aromat și delicios: Tapetează
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Prăjitură cu mac și portocale - Desert aromat și delicios
Dacă vrei să te răsfeți cu un desert aromat, ușor de preparat, cu textură pufoasă și umedă și gust proaspăt de citrice, îți recomandăm să încerci această prăjitură cu mac și portocale, bine însiropată. Este un deliciu. Pentru această Prăjitură cu mac și portocale - Desert aromat și delicios, sunt necesare următoarele ingrediente: unt, ouă, zahăr, făină, lapte, portocale, mandarine, mac.
Ingrediente Prăjitură cu mac și portocale - Desert aromat și delicios 200 g unt la temperatura camerei 150 g zahăr brun 3 ouă esență de vanilie și coajă de portocală 270 g făină de grâu 1 praf de copt un praf de sare suc mandarine 125 ml lapte 180 ml 60 g mac Sirop: 200 ml suc portocale 150 g zahăr tos coajă de la 1 portocală 1 zahăr vanilat BourbonCum se prepara Prăjitura cu mac și portocale - Desert aromat și delicios:
Tapetează cu hârtie de copt o tavă rotundă cu diametrul de 24 cm.
Preîncălzește cuptorul la 160 grade C.
Într-un bol, pune untul la temperatura camerei, un praf de sare și zahărul. Mixează bine până devine pufos, apoi încorporează pe rând ouăle. Adaugă esența de vanilie și coaja de portocale și mixează din nou.
Amestecă făina cu praful de copt și încorporează-le în compoziția de unt. Adaugă sucul de mandarine, apoi laptele și semințele de mac și mixează până obții o compoziție omogenă.
Toarnă aluatul în tavă de copt și nivelează frumos. Coace prăjitura cu mac în cuptorul preîncălzit, la 160 grade C, timp de 45-50 minute sau până trece proba scobitorii.
Între timp, pregătește siropul de portocale.
Într-o cratiță, toarnă sucul de portocale, adaugă zahărul tos și zahărul bourbon. Taie subțire coajă de portocale și adaug-o peste suc. Pune totul la fiert până când se leagă un sirop, aproximativ 7-8 minute. Lasă-l apoi la răcit.
După coacere, scoate tava din cuptor și lasă prăjitura la temperat. Toarnă siropul de portocale peste ea și las-o să absoarbă bine.
O poți tăia după ce s-a răcit de tot.
Este o prăjitură cu textură umedă, aromă minunată de portocale și un gust perfect.
Încearcă și rețeta de Prăjitură cu mac, foarte fragedă și gustoasă sau rețeta de Brioșe cu ghimbir și portocală. Îți recomandăm și rețeta de Prajitura Fanta, una dintre cele mai gustoase.
Ingrediente Prăjitură cu mac și portocale - Desert aromat și delicios
Ingrediente Prăjitură cu mac și portocale - Desert aromat și delicios
200 g unt la temperatura camerei
150 g zahăr brun
3 ouă
esență de vanilie și coajă de portocală
270 g făină de grâu
1 praf de copt
un praf de sare
suc mandarine 125 ml
lapte 180 ml
60 g mac
Sirop:
200 ml suc portocale
150 g zahăr tos
coajă de la 1 portocală
1 zahăr vanilat Bourbon