Prajitura cu mac, visine si coacaze rosii

Timp de preparare o ora

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Prajitura cu mac, visine si coacaze rosii

Pastram ingredientele 2 ore la temperatura camerei. Pregatim o tava cu hartie de copt. Pornim cuptorul. Spalam ouale. Separam galbenusurile de albusuri. Intr-un castron, cu ajutorul unui mixer sau tel, batem spuma albusurile cu un praf de sare. Cand spuma devine ferma, adaugam indulcitorul si mixam in continuare. Adaugam galbenusurile, cate unul, mixam in continuare. Amestecam faina cu cacaoa si praful de copt si adaugam in compozitia de oua. Presaram macul si amestecam usor cu o spatula pana devine omogena compozitia. Turnam in tava, nivelam usor. Fructele le tavalim un pic in faina si indulcitor si apoi le scuturam si le asezam peste compozitie. Punem totul la copt, in cuptorul preincalzit, la foc mediu, pentru aproximativ 40 minute. Dupa 40 minute, deschidem cuptorul, introducem o scobitoare in mijlocul blatului. Daca iese curata, inseamna ca blatul este copt si il putem scoate din cuptor. Daca nu iese curata, mai lasam blatul la copt pentru inca 5-10 minute. Scoatem din cuptor, lasam sa se raceasca un pic, apoi scoatem blatul, desfacem hartia de copt si lasam sa se raceasca complet pe un gratar. Topim ciocolata impreuna cu laptele, pe baie de aburi, amestecam pana devine omogena si glazuram prajitura racita. Dam la rece pana in momentul servirii. Portionam cu ajutorul unui cutit bine ascutit.

Ingrediente Prajitura cu mac, visine si coacaze rosii

- 8 oua de tara

- 6 linguri indulcitor natural Green Sugar (sau zahar)

- 6 linguri faina

- 3 linguri cacao

- 3 linguri mac

- 1/ 2 plic praf copt

- 400 gr fructe (visine

coacaze negre

alte fructe)

- 200 gr ciocolata neagra

- 1 cana mica lapte

- 1 praf de sare

Categorii