Prajitura cu magiun si nuci, o bunatate frageda si gustoasa
Prajitura cu magiun si nuci, o bunatate frageda si gustoasa - Mod de preparare Prajitura cu magiun si nuci, o bunatate frageda si gustoasa.
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Prajitura cu magiun si nuci, o bunatate frageda si gustoasa
M-am apucat zilele trecute sa fac prajitura cu mere, prajitura ce o fac ori de cate ori am ocazia si multe mere la dispozitie. Pe cand faceam aluatul mi-a venit minunata idee 😀 de a face prajitura cu magiun si nuci. Nu, nu m-am apucat sa fac gemuri si dulceaturi, dar mama mea face cel mai bun magiun de prune :)) si aveam ceva borcane bine puse la pastrare. Am pus si niste nuci, iar de spartul lor s-au ocupat copiii, bucurosi fiind ca pot ridica nivelul de zgomot din casa :)))) Pentru Prajitura cu magiun si nuci, o bunatate frageda si gustoasa ai nevoie de urmatoarele ingrediente: oua, zahar, lapte, faina, magiun, nuci.
Ingrediente pentru Prajitura cu magiun si nuci, o bunatate frageda si gustoasa:
Pentru foi: 1 ou 5 linguri zahar 5 linguri lapte 5 linguri ulei 1 lingurita praf de copt esenta de vanilie 250-300 g faina Pentru umplutura: 1 borcan de 400 g magiun de prune nuci tocate, cat sa acopere toata suprafata prajituriiMod de preparare Prajitura cu magiun si nuci, o bunatate frageda si gustoasa:
Aluat pentru Prajitura cu magiun si nuci:
Intr-un vas mixam oul cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Adaugam zaharul si vanilia si mixam pana obtinem o compozitie cremoasa. Turnam pe rand uleiul si laptele si mixam usor. Adaugam apoi faina amestecata cu praful de copt si framantam un aluat omogen si nelipicios.
Aluatul il impartim in 3. Intindem cu sucitorul doua treimi din aluat, la dimensiunea si forma tavii pe care o vom folosi. Eu am folosit o tava mica de 20 cm diametru. Transferam in tava tapetata cu hartie de copt, ridicand putin aluatul pe margine, formand o bordura. Punem magiunul de prune, acoperim cu un strat de nuca tocata. Din restul de aluat facem un grilaj cu care acoperim prajitura.
Dam dava la cuptor la foc mediu pana aluatul se rumeneste. Se lasa la racit in tava, apoi se portioneaza dupa dorinta.
Pofta buna! 😉
Daca va place combinatia de gem si nuca sa incercati si Prajitura cu nuca si gem.
Prajitura clasica pe care o stiti sub denumirea de "Prajitura chinezoaica" o recomandam celor care prefera prajiturile cu nuca sau, la fel de buna, Prajitura cu foi cu nuca si biscuiti.
Ingrediente Prajitura cu magiun si nuci, o bunatate frageda si gustoasa
Pentru foi:
1 ou
5 linguri zahar
5 linguri lapte
5 linguri ulei
1 lingurita praf de copt
esenta de vanilie
250-300 g faina
Pentru umplutura:
1 borcan de 400 g magiun de prune
nuci tocate, cat sa acopere toata suprafata prajiturii