Prajitura cu mascarpone si crusta de nuca

Timp de preparare 50 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Prajitura cu mascarpone si crusta de nuca

Se prepara rulada mixand albusurile cu zaharul si galbenusurile cu uleiul.Se amesteca torul si adaugam faina.Se coace blataul in forma tapetata cu hartie pentru copt.Se desprinde de pe hartie cu lama unui cutit se aseaza pe hartia de copt cu josul in sus,se unge cu crema de mascarpone frecata cu gem,se ruleaza strans si se da la rece. Se prepara blatul prajiturii la fel ca cel al ruladei,la final adaugand si nuca maruntita fin.Se da la copt in forma circulara cu inel detasabil ,tapetata cu hartie pentru copt,cca 20-25 minute la foc domol.Se scoate blatul din tava ,se indeparteaza hartia pentru copt ,se lasa sa se raceasca blatul apoi taiem pe orizontal cu un cutit asctutit in doua discuri egale. Se mixeaza mascarpone cu zaharul vanilat,pana se obtine o crema spumoasa din care se opresc 5 linguri de crema iar restul se mixeaza cu o lingura de cacao. Se monteaza in forma circulara in care am copt,prima parte de blat.Marginea formei se tapeteaza cu rulada taiata foarte subtire.Deasupra blatului turnam crema cu cacao acoperim cu al 2 lea blat,presam usor si deasupra intindem cu o spatula,uniform,crema de mascarpone alba si dam la rece o ora sau ideal,de seara pana a 2 a zi. Pregatim krantzul topind zaharul intr-un caramel auriu,turnam nuca maruntita si dam la o parte vasul de pe foc.Adaugam oul batut spuma,amestecand continuu si repede ,pana obtinem un amestec omogen,cremos care se pune in garamajoare mici si apropiate deasupra prajiturii,se uniformizeaza cu dosul unei linguri si mai lasam 15-30 minute la rece inante de a portiona prajitura Pofta buna!

Ingrediente Prajitura cu mascarpone si crusta de nuca

rulada:

2 oua

2 linguri de zahar

2 linguri de faina

o lingura de ulei

3 linguri de mascarpone frecata cu 3 linguri de gem de capsuni

blat prajitura (forma circulara cu diam =22 cm)

3 oua

2 linguri de faina

3 linguri de zahar

un praf de sare

100 g miez maruntit de nuca

crema:

250 g mascarpone

4-5 plicuri de zahar vanilat

krantzul de nuca:

200 g miez de nuca prajit si maruntit

150 g zahar brun

un ou.

Categorii