Prăjitură cu mere, gem de gutui şi nuci - de post

Reteta culinara Prăjitură cu mere, gem de gutui şi nuci - de post din categoria Prajituri. Cum sa faci Prăjitură cu mere, gem de gutui şi nuci - de post

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Prăjitură cu mere, gem de gutui şi nuci - de post

 

Ador prăjiturile cu mere, mai ales în perioada postului... M-am jucat puţin cu ingredientele...am pus cardamon în aluat, în umplutura cu mere n-am pus scorţişoară, am pus în schimb câteva linguri de gem de gutui şi esenţă de vanilie; am adăugat şi puţin griş pentru a lega compoziţia. Îmi place să pun nuci deasupra, în timpul coacerii se rumenesc şi dau un "parfum" plăcut...

Ingrediente Prăjitură cu mere, gem de gutui şi nuci - de post

Aluat

500 g făină;

150 mL ulei;

200 mL apă minerală;

3 lg oţet;

1 plic praf de copt;

1/4 lgţ cardamon;

1 fiolă esenţă de vanilie;

1 plic zahăr vanilat Bourbon;

2 lg zahăr;

sare.

Umplutura

1 kg mere rase;

5 lg zahăr;

3 lg gem de gutui;

coaja de la 2 lămâi;

10 mL esenţă de vanilie;

1-2 lg griş.

Decor

50 g nuci.

Categorii