Prajitura cu mere la tigaie

Reteta culinara Prajitura cu mere la tigaie din categoria Prajituri. Specific Romania. Cum sa faci Prajitura cu mere la tigaie

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Prajitura cu mere la tigaie

 

Am vazut aceasta reteta pe youtube sub numele celebrului tort cu ou singur. Mi-a plăcut rețeta, așa că am făcut și o prăjitură cu mere. Este un tort simplu, pufos, perfect pentru o zi ploioasa de toamna. 

1 măr 1 sau un vârf de cuțit de sare esență de vanilie 60 g zahăr 150 ml lapte 60 ml ulei vegetal 8 g praf de copt 150 g de făină 1 lingurita otet unt pentru a unge tava 1 lingura zahar

Se unge tava cu unt si se acopera cu 1 lingura de zahar. Tăiați mărul în felii și scoateți cutia de semințe cu un dop de plastic. Puneți feliile de mere în tigaie.

 Intr-un bol amestecam oul cu sarea, esenta de vanilie si zaharul. Dupa ce compozitia s-a albit si zaharul s-a topit, adaugam uleiul intr-un fir subtire si amestecam bine. Apoi adăugați laptele. Cerneți făina împreună cu praful de copt. Se amestecă cu un tel până se încorporează făina. La final se adauga otetul. 

Compoziția se toarnă peste mere și se nivelează ușor. Pune tortul la foc mic, acoperit cu un capac, timp de 20 de minute. Dupa ce a trecut timpul, prajitura se rastoarna pe o farfurie. Se serveste pudrata cu zahar.

Ingrediente Prajitura cu mere la tigaie

1 măr

1 ou

un praf de sare

esenţă de vanilie

60 g zahăr

150 mL lapte

60 mL ulei vegetal

8 g praf de copt

150 g făină

1 linguriţă cu oţet

unt pentru uns tigaia

1 lingură cu zahăr

Categorii