Prajitura cu mere, nuci caramelizate si mascarpone

Reteta culinara Prajitura cu mere, nuci caramelizate si mascarpone din categoria Prajituri. Specific Romania. Cum sa faci Prajitura cu mere, nuci caramelizate si mascarpone

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Prajitura cu mere, nuci caramelizate si mascarpone

 

Vă invit să încercați o prăjitură rapidă și delicioasă, care se pregătește foarte ușor.

11 mere (800g mere curățate) 2 plicuri zahăr vanilat (18g) scorțișoară 30g nuci caramelizate -pentru pandișpan: 4 ouă 80 g zahăr 80 g făină 1 praf sare esență de vanilie -pentru cremă: 400 ml smântână pentru frișcă ( 30% grăsime) 250 g mascarpone 50g zahăr pudră cu aromă de vanilie

Se spală și se curătă merele. Se taie felii subțiri. Se tapetează o tavă (30x17cm) cu hârtie de copt, se toarnă merele, se nivelează bine și deasupra se presară zahărul vanilat și scorțișoară după gust. Se introduce tava în cuptorul încins la 180 de grade C, pentru 20-25 de minute. Între timp se pregătește pandișpanul. Se separă albușurile de gălbenușuri. Albușurile se bat spumă cu un praf de sare apoi treptat se adaugă zahărul. Se mixează până când arată ca o bezea tare și fermă, se pun gălbenușurile pe rând și esența de vanilie peste și se mai mixează 2 minute.Se adaugă făina cernută și se amestecă cu o spatulă cu mișcări ușoare, de jos în sus, pentru a nu se lăsa bezeaua. Se scoate tava din cuptor, se presară 30g nuci caramelizate și se toarnă aluatul deasupra merelor. Se introduce tava în cuptor pentru aproximativ 25 de minute (până când trece testul cu scobitoarea). Imediat după ce s-a copt blatul, se răstoarnă pe un platou și se lasă să se răcească complet.

Se mixează crema mascarpone cu zahărul măcinat pentru un minut, apoi se adaugă smântână pentru frișcă și se mixează până când arată ca o cremă aerată (nu se mixează excesiv, altfel se taie crema).

Crema obținută se pune deasupra merelor. Eu am pudrat cu scorțișoare. Se lasă la frigider o oră, înainte de a fi servită.

Ingrediente Prajitura cu mere, nuci caramelizate si mascarpone

11 mere (800g mere curățate)

2 plicuri zahăr vanilat (18g)

scorțișoară

30g nuci caramelizate

-pentru pandișpan:

4 ouă

80 g zahăr

80 g făină

1 praf sare

esență de vanilie

-pentru cremă:

400 ml smântână pentru frișcă ( 30% grăsime)

250 g mascarpone

50g zahăr pudră cu aromă de vanilie

Categorii