Prajitura cu mere si branza

Reteta culinara Prajitura cu mere si branza din categoria Prajituri. Specific Romania. Cum sa faci Prajitura cu mere si branza

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Prajitura cu mere si branza

 

Daca a inceput sezonul merelor, va invit sa incercati o reteta delicioasa si foarte usor de preparat.

Pentru blat: 200 g faina 2 lingurite praf de copt ras 1 lingurita scortisoara 200 g unt moale 140 g zahăr 1 plic de zahăr vanilat 1 praf de sare 1 plic esență de vanilie 4 oua 50 g alune prajite tocate Pentru crema: 600 g brânză de vaci 150 g zahăr măcinat 200 g frisca 3 oua 30 g amidon de porumb esenta de lamaie 2 mere mari

Amestecam untul moale cu zaharul macinat si un praf de sare, apoi adaugam ouale pe rand, amestecand bine dupa fiecare. Adaugam esenta de vanilie si scortisoara si amestecam bine. Adaugam faina cernuta cu praful de copt si amestecam. Adaugam alunele tocate si amestecam bine. Se toarna compozitia intr-o tava (25x35 cm) tapetata cu hartie de copt si se niveleaza cu o spatula. Puneti intr-un bol branza, zaharul macinat, esenta, ouale si smantana si amestecati cu un blender vertical pana obtineti o compozitie cremoasa. Adăugați amidonul de porumb și amestecați. Se toarnă crema peste blatul și se nivelează.

Spălați merele, tăiați-le în 4, îndepărtați cotorul și tăiați-le felii, apoi puneți-le peste crema de brânză. Dam tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru 55-60 de minute, pana se rumeneste frumos. Lasam prajitura sa se raceasca o ora si apoi taiem si servim.

 

Ingrediente Prajitura cu mere si branza

Pentru blat:

200 g făină

2 lingurițe rase praf de copt

1 linguriță scorțișoară

200 g unt moale

140 g zahăr

1 plic zahăr vanilat

1 praf sare

1 plic esență de vanilie

4 ouă

50g alune prăjite mărunțite

Pentru cremă:

600 g brânză de vaci

150 g zahăr măcinat

200 g smântână pentru frişcă

3 ouă

30 g amidon de porumb

esență de lămâie

2 mere mari

Categorii