Prajitura cu mere si caramel

Reteta culinara Prajitura cu mere si caramel din categoria Prajituri. Specific Romania. Cum sa faci Prajitura cu mere si caramel

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Prajitura cu mere si caramel

5 mere un praf de sare 3 ouă 150 ml de lapte 30 g de unt topit 120 g de făină 50 g de zahăr esență de vanilie 2 linguri fulgi de migdale -pentru ornat: 30g caramel (lapte condensate caramelizat) la cutie 10g unt

Se mixează ouăle întregi cu un praf de sare, zahărul măcinat și esența de vanilie până când își triplează volumul.

Se adaugă treptat laptele, untul topit și răcit, făina și scorțișoara.

Se curăță merele, se îndepărtează cotorul și se taie în 4. Se taie în felii foarte subțiri, la robot, mandolină sau cu cuțitul. Se pun imediat în compoziția pregătită pentru a nu se înnegri și se omogenizează compoziția. Se toarnă compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se presară fulgii de migdale. Se coace la 180°C timp de 50- 55 de minute. Se pune caramelul cu untul într-un castron și se topesc în cuptorul cu microunde pentru 15 secunde (sau pe baie de aburi), apoi se omogenizează compoziția. Se lasă să se răcească prăjitura și se ornează cu caramel, apoi se servește.

Ingrediente Prajitura cu mere si caramel

5 mere

un praf de sare

3 ouă

150 ml de lapte

30 g de unt topit

120 g de făină

50 g de zahăr

esență de vanilie

2 linguri fulgi de migdale

-pentru ornat:

30g caramel (lapte condensate caramelizat) la cutie

10g unt

Categorii