Prajitura cu mere si crema mousseline

Reteta culinara Prajitura cu mere si crema mousseline din categoria Prajituri. Cum sa faci Prajitura cu mere si crema mousseline

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Prajitura cu mere si crema mousseline

 

A iesit tare buna, un blat pufos si umed, aroma de mere si crema aerata de vanilie...o bunatate!

 

INGREDIENTE
Pentru compozitia de mere: 5 mere zahar dupa gust (5 linguri) scortisoara Pentru blatul de albusuri: 6 albusuri un praf de sare 200g zahar 1 plic zahar vanilat esenta de vanilie 125g iaurt 150g faina 1 lingurita praf de copt 50g unt 100g ciocolata neagra Pentru crema mousseline: 500ml lapte 6 galbenusuri 150g zahar 30g amidon de porumb sau 65g faina vanilie putina sare 100g unt la temperatura camerei Pentru inceput curatam merele, le dam pe razatoare si le punem la calit in cateva linguri de zahar si scortisora dupa gust pana se evapora tot sucul lasat de mere. Punem compzitia de mere intr-o tava, eu am folosit yena, dam deoparte si ne ocupam de compozitia de albusuri: Albusurile le mixam bine impreuna cu sarea, apoi turnam zaharul si zaharul vanilat si continuam sa mixam pana devine o bezea lucioasa, adaugam iaurtul, vanilia, amestecam, dupa care punem ingredientele uscate si cernute. Mixam, iar la final adaugam untul cu ciocolata topite la bain-marie. Compozitia rezultata o turnam peste merele razuite si dam totul la cuptorul preinacalzit la 180°C, pentru circa 30 minute sau puteti face testul cu scobitoarea. Cand este gata, se lasa sa se raceasca complet. Dupa ce s-a racit o intoarcem pe un platou, dupa care urmeaza sa-i punem crema.Pont: Pentru a economisi timp puteti face crema de vanilie din timp!!! Pentru crema: Punem laptele impreuna cu vanilia pe foc pana aproape sa dea in clocot, intre timp mixam galbenusurile cu zaharul si cu putina sare pana isi schimba culoarea, adaugam si amidonul, amestecam, apoi turnam in fir subtire laptele fierbinte si mixam continuu. Turnam compozitia rezultata intr-un vas si-l punem din nou pe foc amestecand continuu pana se ingroasa. Dam deoparte pana se raceste complet acoperit cu folie de plastic pentru a nu forma coaja deasupra.Cand crema este complet rece, mixam untul pana devine spuma apoi adaugam treptat din crema. Vom obtine o crema pufoasa si legata. Turnam crema peste prajitura si radem putina ciocolata sau pudram cu cacao. Pofta buna!

Ingrediente Prajitura cu mere si crema mousseline

Pentru compozitia de mere:

5 mere

zahar dupa gust (5 linguri)

scortisoara

Pentru blatul de albusuri:

6 albusuri

un praf de sare

200g zahar

1 plic zahar vanilat

esenta de vanilie

125g iaurt

150g faina

1 lingurita praf de copt

50g unt

100g ciocolata neagra

Pentru crema mousseline:

500ml lapte

6 galbenusuri

150g zahar

30g amidon de porumb sau 65g faina

vanilie

putina sare

100g unt la temperatura camerei

Categorii