Prajitura cu Mere si Crema Pufoasa de Mascarpone

Timp de preparare 2 ore

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Prajitura cu Mere si Crema Pufoasa de Mascarpone

Blat - Se recomandă ca ingredientele să fie reci, pentru ca aluatul să fie mai fraged și crocant; - Se mixează făina cu untul și cu zahărul; va fi un aluat nelegat, făinos; - Se adaugă gălbenușurile, pe rând, mixând după fiecare; - Se adaugă apa rece și se amestecă totul până ce obțineți un aluat omogen de frământat; - Aluatul obținut se împăturește în folie alimentară de plastic și se dă la rece 30 de minute; - Întindeți apoi aluatul pe blatul de lucru, în funcție de mărimea tăvii în care veți coace și se înțeapă, precum la tartă; - Se coace singur 12- 15 minute, apoi se scoate și se adaugă următorul strat din prăjitură; Strat de mere - Dați merele pe răzătoarea mare după care scurgeti sucul în exces; - Se călesc în unt, se adaugă zahărul și scorțișoară după gust; - Se lasă la foc mediu aproximativ 15 minute, apoi se adaugă compoziția peste blatul precopt. - Reintroduceți în cuptor la foc mic pentru aproxtimativ 50 de minute; - Scoateți din cuptor și lăsați să se răcească complet. Crema de mascarpone la rece - Se mixează bine mascarpone cu smantana dulce, cu zahărul și cu 2 linguri de zeamă de lămâie; - Adăugați și coaja de lămâie, în funcție de preferințe; - Turnați crema peste prăjitura coaptă și răcită complet; - Dați la rece.

Ingrediente Prajitura cu Mere si Crema Pufoasa de Mascarpone

Blat

- 250 g făină

- 125 g unt rece (cât mai gras)

- 80 g zahăr pudră

- 3 gălbenușuri de ou

- 3 linguri de apă rece

Strat de mere

- 6 mere medii (eu am combinat roșii cu verzi)

- scorțișoară măcinată

- 30 g unt

- 2 linguri zahăr pudră

Crema de mascarpone

- 200 g mascarpone

- 200 ml smanatana dulce (sau frișcă nebătută)

- o lămâie (folosiți și coaja)

- 1 lingură zahăr pudră

Categorii