Prajitura cu mere si mascarpone

Reteta culinara Prajitura cu mere si mascarpone din categoria Prajituri. Specific Italia. Cum sa faci Prajitura cu mere si mascarpone

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Prajitura cu mere si mascarpone

 

"retete festive de iarna" Ador prăjiturile cu mere și le-aș încerca în orice combinație. Aceasta prăjitură este de origine italiană și  a fost absolut delicioasă. Am avut ca sursă de inspirație o rețetă de la Oana (dulcinele.ro)

 

INGREDIENTE
4 ouă (la temperatura camerei) 120g zahăr măcinat + 2 linguri extra 250g mascarpone 1/2 plic praf de copt esență de vanilie un praf de sare 250g făină jumătate de linguriță de scorțișoară 6 mere acrișoare zahăr pudră (pentru decor)

Se curăță de coajă și cotor 6 mere acrișoare. Se mixează bine cele 4 ouă cu un praf de sare, apoi se adaugă zahărul măcinat. După ce și-au dublat volumul se adaugă brânza mascarpone și esența de vanilie și se omogenizează. Se adaugă o parte din făina cernută cu praful de copt. După ce se omogenizează se adaugă și restul de făină și se amestecă. Se taie cubulețe mici 3 mere, apoi se adaugă în aluat. Se adaugă și scorțișoara și se amestecă. Se toarnă aluatul în tava tapetată cu hârtie de copt pe fund și unsă cu unt pe pereți. Cele 3 mere rămase se taie felii subțiri și se așează deasupra prăjiturii în formă concentrică. Se presară zahăr granulat peste prăjitură și se dă la cuptorul preîncălit la 170 de grade C, pentru 45-50 de minute. La scurgerea timpului se verifică prăjitura dacă trece testul scobitorii, apoi se scoate și se lasă să se răcească. Se poate pudra cu zahar.

Ingrediente Prajitura cu mere si mascarpone

4 ouă (la temperatura camerei)

120g zahăr măcinat + 2 linguri extra

250g mascarpone

1/2 plic praf de copt

esență de vanilie

un praf de sare

250g făină

jumătate de linguriță de scorțișoară

6 mere acrișoare

zahăr pudră (pentru decor)

Categorii