Prajitura cu mere si sos de ciocolata

Timp de preparare o ora

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Prajitura cu mere si sos de ciocolata

Blat: Separam albusurile de galbenusuri si le batem spuma tare,cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam bine ca pentru bezea. Urmeaza galbenusurile unul cate unul si mixam bine dupa fiecare.Amestecam apa minerala cu uleiul si turnam peste compozitie in fir subtire si mixand in acelasi timp. La sfarsit,faina amestecata cu praful de copt. Merele le curatam si le taiem felii.Presaram cu zahar si scortisoara. Aluatul il punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt,iar deasupra repartizam feliile de mar. Dam la cuptorul incins la 180 de grade,pana se rumeneste,in jur de 35 de minute. Sos: Cacaoa o amestecam cu zaharul si o \"desfacem\" cu apa. Punem vasul pe foc si cand incepe sa fiarba adaugam si untul.Mai dam cateva clocote si lasam la racit. Dupa ce s-a copt prajitura,o lasam la racit in tava dupa care o portionam. Servim cu sos de ciocolata. Daca turnati tot sosul peste prajitura,aceasta se va insiropa putin cu acesta si va fi o minune. ;)

Ingrediente Prajitura cu mere si sos de ciocolata

Pentru blat avem nevoie de:

5 oua

100 g zahar

5 linguri apa minerala

5 linguri ulei

100 g faina

1 praf de copt

esenta de vanilie

Pentru umplutura avem nevoie de:

4-5 mere

4 linguri zahar

2 lingurite scortisoara

Sosul de ciocolata:

4 linguri cacao

2 linguri zahar

50 g unt

1 pahar apa

Categorii