Prajitura cu miere de albine

Timp de preparare 2 ore

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Prajitura cu miere de albine

Foile se prepara astfel: Se pun toate ingredientele impreuna, in afara de faina si se amesteca. Se pun toate pe abur. Aproximativ 5 minute, pana se ingroasa. Apoi asteptam sa se raceasca. Adaugam faina cernuta putin cate putin. Pana se incorporeaza toata. Se framanta un pic apoi se impart in 4 parti egale pentru a face 4 foi. La mine apar 8 pentru ca am facut 2 portii. Foile se intind pe dosul tavii unse cu ulei. Se intind foarte bine daca faceti in felul urmator: le intindeti cu sucitorul pe lemnul pe care lucrati si apoi o puneti pe dosul tavii care sa fie calda. Se pune in cuptor si se tine intre 3 si 5 minute la 160 de grade Celsius. Asa am facut eu. Crema: Se fierbe laptele si cand fierbe se adauga grisul iin ploaie si zaharul pe urma. Se lasa la racit. Untul se bate intre timp. Cand s-a racit total adaugam putin cate putin in untul batut spuma. Incorporam si esenta si coaja de lamaie. Daca nu e destul de dulce mai puteti adauga zahar pudra in crema. Crema trebuie impartita in doua. Prima foaie se umple cu crema. Alta foaie se umple cu magiun, adica la mijloc. Se pune inca o foaie si se umple cu crema ramasa, din nou foaie. Deasupra se pudreaza cu zahar vanilat. Se lasa sa stea peste noapte si abia a doua zi se poate taia din ea, atunci crema inmoaie foile si devine asa de buna...yummy...yummy!!! Sa aveti pofta buna!

Ingrediente Prajitura cu miere de albine

Pentru foi:

3 linguri miere de albine

4 linguri de lapte

3 linguri de ulei

2 oua

150 g de zahar

un varf de cutit de sare

500 g de faina

dar daca mai e nevoie depinde de marimea oualelor

eu am mai pus 2 linguri de exemplu

o lingurita de bicarbonat

Pentru crema aveti nevoie de:

250 g unt

500 ml lapte

200 g gri

200 g zahar

esenta de vanilie sau zahar vanilat

coaja rasa de la o lamaie

magiun

gem de prune sau orice alt gem acrisor

Categorii