Prajitura cu morcov si crema de branza
Reteta culinara Prajitura cu morcov si crema de branza din categoria Prajituri. Cum sa faci Prajitura cu morcov si crema de branza
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Prajitura cu morcov si crema de branza
O prajitura cu miros de sarbatori de iarna.
Blat: 3 oua 240 gr faina 200 gr zahar 200 gr morcov ras 80 gr nuci 150 ml ulei un praf de sare o lingura coaja de portocala rasa un varf de cutit scortisoara macinata 1/2 lingurita praf de copt 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu Crema: 500 gr crema de branza 150 gr unt 200 ml smantana pentru frisca neindulcita 80 gr zahar pudra Krantz 100 gr zahar 50 gr nuca 10 gr untPentru blat am mixat spuma ouale cu praful de sare si zaharul pana si-au dublat volumul. Am adaugat uleiul mixand in continuare, apoi faina amestecata cu praful de copt, bicarbonatul si scortisoara.
Am adaugat si morcovul ras si coaja de portocala, amestecand cu o spatula. La final am adaugat si nucile coapte tocate.
Am pus compozitia intr-o tava cu hartie de copt (25/35) am introdus in cuptorul incins pentru aproximativ 50 min.. Am facut testul cu scobitoarea pentru a verifica daca s-a copt. Am lasat blatul sa se raceasca.
Pentru crema ammixat untul moale cu zaharul pudra, apoi am adaugat crema de branza. La final am adaugat si smantana pentru frisca batuta in prealabil.
Pentru krantz am caramelizat zaharul, am adaugat untul si apoi nuca. Am rasturnat amestecul pe o planseta umeda si cand s-a racit am maruntit cu sucitorul.
Am pus un strat subtire de crema peste blat, apoi am presarat kratzul. Am portionat prajitura si am decorat fiecare bucata cu crema.
Pentru decor se mai pot folosi jeleuri, bucati de portocala confiata, bucati de nuca etcIngrediente Prajitura cu morcov si crema de branza
3 oua
240 gr faina
200 gr zahar
200 gr morcov ras
80 gr nuci
150 ml ulei
un praf de sare
o lingura coaja de portocala rasa
un varf de cutit scortisoara macinata
1/2 lingurita praf de copt
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
500 gr crema de branza
150 gr unt
200 ml smantana pentru frisca neindulcita
80 gr zahar pudra
100 gr zahar
50 gr nuca
10 gr unt