Prajitura cu morcovi si nuci - Desert aromat si gustos

Reteta culinara Prajitura cu morcovi si nuci - Desert aromat si gustos din categoria Prajituri. Cum sa faci Prajitura cu morcovi si nuci - Desert aromat si gustos

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Prajitura cu morcovi si nuci - Desert aromat si gustos

 

Prajitura cu morcovi si nuci este extraordinar de gustoasa si de aromata, perfecta pentru a savura un ceai sau o cafea. Pentru a pregati aceasta Prajitura cu morcovi si nuci - Desert aromat si gustos, sunt necesare urmatoarele ingrediente: morcovi, faina, zahar, ulei, oua, nuci si condimente.

Ingrediente Prajitura cu morcovi si nuci - Desert aromat si gustos 300 g morcovi razuiti fin 200 g faina 200 g zahar 150 ml ulei (preferabil de floarea-soarelui) 3 oua 100 g nuci tocate 1 lingurita praf de copt 1 lingurita bicarbonat de sodiu 1 lingurita scortisoara 1/2 lingurita nucsoara (optional) 1 praf de sare 1 lingurita esenta de vanilie (optional) crema ornat: 200 g crema de branza (tip Philadelphia) 50 g unt la temperatura camerei 100 g zahar pudra 1 lingurita esenta de vanilie in plus: zahar pudra

Cum se prepara Prajitura cu morcovi si nuci - Desert aromat si gustos:

Preincalzeste cuptorul la 180°C si pregateste o tava rotunda de copt (de aproximativ 24 cm) unsa cu unt si pudrata cu faina.

 Intr-un bol mare, cerne faina impreuna cu praful de copt, bicarbonatul de sodiu, scortisoara, nucsoara si sarea.

Intr-un alt bol, bate ouale cu zaharul pana cand amestecul devine pal si cremos. Adauga treptat uleiul si esenta de vanilie, amestecand continuu.

 

Incorporeaza morcovii razuiti in compozitia umeda, apoi adauga treptat ingredientele uscate. Amesteca bine pana la omogenizare.

Adauga nucile tocate si amesteca usor pana se distribuie uniform in aluat.

Toarna compozitia in tava pregatita si niveleaza suprafata.

Coace prajitura in cuptorul preincalzit timp de 40 de minute sau pana cand trece testul scobitorii (introduci o scobitoare in mijlocul prajiturii si, daca iese curata, prajitura este gata).

Lasa prajitura sa se raceasca complet in tava.

Bate crema de branza cu untul la temperatura camerei pana devine cremoasa.

Adauga zaharul pudra si esenta de vanilie, continuand sa bati pana obtii o crema fina si omogena.

Orneaza prajitura racita si decoreaza cu nuci tocate sau morcovi glazurati in zahar, daca doresti.

Ingrediente Prajitura cu morcovi si nuci - Desert aromat si gustos

Ingrediente Prajitura cu morcovi si nuci - Desert aromat si gustos

300 g morcovi razuiti fin

200 g faina

200 g zahar

150 ml ulei (preferabil de floarea-soarelui)

3 oua

100 g nuci tocate

1 lingurita praf de copt

1 lingurita bicarbonat de sodiu

1 lingurita scortisoara

1/2 lingurita nucsoara (optional)

1 praf de sare

1 lingurita esenta de vanilie (optional)

crema ornat:

200 g crema de branza (tip Philadelphia)

50 g unt la temperatura camerei

100 g zahar pudra

1 lingurita esenta de vanilie

in plus:

zahar pudra

Categorii