Prajitura cu mure si mango sau Prajitura Zmeoaicei

Reteta culinara Prajitura cu mure si mango sau Prajitura Zmeoaicei din categoria Prajituri. Cum sa faci Prajitura cu mure si mango sau Prajitura Zmeoaicei

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Prajitura cu mure si mango sau Prajitura Zmeoaicei

 

Săptămâna trecută am vizitat niște oameni dragi nouă, Zmeul și Tatăl Dragon (această introducere este pentru bucătari, ei știu despre ce vorbesc). Am luat o formă Silikomart-Vague de la draga mea Zmeoiaca, ea știa că m-am îndrăgostit de aceste forme, așa că mi-a dat o formă drăguță plus un piure de mango bonus (a găsit un magazin cu așa ceva, piureuri de fructe și alte dracovenii „bun numai pentru utilizare în deserturi). Așa că a trebuit să încerc forma, mai aveam o variantă în cap, dar fiind prea obosită am zis să merg mai repede cu ceva, fără prea multă biblie. Urmează și alte nebunii ale mărcii Silikomart, sunt bântuit de câteva idei idealiste :)))))))))))))))))))))))))))

Silikomart Formă vagă Frisca aproximativ 300 g smantana pentru frisca 2 plicuri de zahar vanilat Peretele mouse-ului 2 galbenusuri mari 40 g ciocolată neagră Callebaut un pic de colorant roșu ca gheață 150 g sirop de mure foarte gros 150 g frisca 5 g gelatina + 30 ml apa rece Șoarece de mango 3 galbenusuri 300 g piure de mango 100 g frisca 5 g geatina + 30 ml apa rece Degete de burete 100 g Krant (zahăr caramelizat cu nuci prăjite)

Aceste deserturi preparate în forme Silikomart necesită mult timp de preparare și multă răbdare, deoarece trebuie să stea la congelator de la 3-4 ore până la 12 ore sau mai mult.

Crema: Am pus smantana rece de la frigider intr-un vas de inox pe care l-am tinut la frigider 30 de minute, am adaugat zaharul vanilat si am mixat pana am obtinut o crema nu foarte ferma, nu avem nevoie de un frisca de lipit.

Mure Mouse: Am folosit un sirop de mure foarte gros, am trecut siropul prin sită pentru a scăpa de eventualele fasole de mure. Am hidratat gelatina in apa rece. Intr-un vas de inox am pus cele 2 galbenusuri, am amestecat cu telul, am adaugat ciocolata si am asezat vasul pe baie de aburi, am amestecat continuu pana ciocolata a devenit fluida. Am luat vasul de la baia de aburi si am adaugat gelatina hidratata, am amestecat bine si am lasat sa se odihneasca 10 minute, apoi am incorporat frisca si am adaugat putin colorant rosu, din cauza ciocolatei culoarea originala a murului nu a avut. ramane (trebuia sa folosesc ciocolata alba, dar nu stiu ce am facut ca m-am trezit sa pun ciocolata neagra, de vina e scleroza :))))))). Am transferat amestecul obtinut in forma Silikomart, apoi l-am modelat la congelator pentru aproximativ 3 ore.

Mango Mouse: Am hidratat gelatina cu apa rece. Intr-un vas de inox am pus cele 3 galbenusuri, le-am amestecat cu un tel, am adaugat piureul de mango. Am asezat vasul pe baia de aburi, am mixat continuu aproximativ 15 minute, apoi am tras vasul de pe baia de aburi, am incorporat gelatina hidratata, am lasat 10 minute la odihnit si apoi am incorporat frisca. Am scos forma din congelator, am presărat krant zdrobit peste șoricelul de mure, apoi am turnat șoarecele de mango. Am oprit un mic soricel de mango si l-am pus intr-o alta forma mai mica de silikomart, pentru a orna prajitura la final. Formele le-am pus la congelator vreo 8 ore, m-am grabit putin, a trebuit sa mai las cateva ore asa ca nu faceti ca mine, lasati sa se inghete bine ca sa iasa perfect din forma. Am scos tortul din matriță,

Ingrediente Prajitura cu mure si mango sau Prajitura Zmeoaicei

Forma Silikomart Vague

Frisca

cca 300 g smantana pentru frisca

2 pliculete de zahar vanilat

Mouse de mure

2 galbenusuri mari

40 g ciocolata neagra Callebaut

un pic de colorant rosu gel

150 g sirop foarte gros de mure

150 g frisca batuta

5 g gelatina + 30 ml apa rece

Mouse de mango

3 galbenusuri

300 g piure de mango

100 g frisca batuta

5 g geatina + 30 ml apa rece

Piscoturi

100 g Krant ( zahar caramelizat cu nuca prajita )

Categorii