PRAJITURÄ‚ CU NUCÄ‚ (MARIA-ELENA)
Instructiuni de preparare PRAJITURÄ‚ CU NUCÄ‚ (MARIA-ELENA)
Ingrediente PRAJITURÄ‚ CU NUCÄ‚ (MARIA-ELENA)
(eu folosesc tava mare de la aragaz- 28/40
Blatul 1: 6 albusuri se bat spuma cu 6 linguri zahar
6 galbenusuri
o jumatate praf de copt
6 linguri de faina. Se coace in tava unsa si tapetata cu faina
la foc potrivit.
Blatul 2: alte 6 albusuri se bat spuma cu 6 linguri de zahar
se adauga 250 grame nuca macinata
o jumatate praf de copt
2 linguri de faina. Se coace in tava unsa si tapetata cu faina
la foc potrivit.
Crema: 6 galbenusuri (ramase de la blatul 2) se freaca cu 250 grame zahar pudra
2 sau 3 vanilii
2 linguri de faina si 250 ml lapte, se fierbe de preferat pe abur ( dar se poate si la foc mic intrun vas bun de care nu se lipeste ) pana se ingroasa bine.