PRAJITURÄ‚ CU NUCÄ‚ (MARIA-ELENA)

Timp de preparare o ora si 30 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare PRAJITURÄ‚ CU NUCÄ‚ (MARIA-ELENA)

2 pachete de unt se freaca bine (sa iasa apa daca contine) apoi se amesteca cu compozitia de mai sus, racita. Crema se imparte in 2 parti. Intruna punem 2 linguri de cacao si se pune intre foi, iar crema galbena se pune deasupra si se razuieste ciocolata. Prajitura se asambleaza astfel: blat galben+crema cu cacao+blat cu nuca+crema galbena, iar deasupra ciocolata razuita

Ingrediente PRAJITURÄ‚ CU NUCÄ‚ (MARIA-ELENA)

(eu folosesc tava mare de la aragaz- 28/40

Blatul 1: 6 albusuri se bat spuma cu 6 linguri zahar

6 galbenusuri

o jumatate praf de copt

6 linguri de faina. Se coace in tava unsa si tapetata cu faina

la foc potrivit.

Blatul 2: alte 6 albusuri se bat spuma cu 6 linguri de zahar

se adauga 250 grame nuca macinata

o jumatate praf de copt

2 linguri de faina. Se coace in tava unsa si tapetata cu faina

la foc potrivit.

Crema: 6 galbenusuri (ramase de la blatul 2) se freaca cu 250 grame zahar pudra

2 sau 3 vanilii

2 linguri de faina si 250 ml lapte, se fierbe de preferat pe abur ( dar se poate si la foc mic intrun vas bun de care nu se lipeste ) pana se ingroasa bine.

Categorii