Prajitura cu nuca si crema de oua

Timp de preparare o ora si 30 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Prajitura cu nuca si crema de oua

Blat: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma tare, se adauga zaharul in ploaie si se mai bate pana se topeste zaharul. Apoi se adauga galbenusurile, nuca macinata si faina. Se amesteca cu o lingura de lemn (nu cu mixerul) de sus in jos, pentru a nu se lasa. Compozitia se pune intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt, se coace cam 30 minute. Dupa ce se coace blatul se taie in doua pe orizontala si se umple cu crema de oua. Crema de oua: 3 galbenusuri se freaca bine cu 150g zahar, 2 plicuri zahar vanilat si se pun la foc mic pana se ingroasa apoi se lasa la racit. Se amesteca apoi 250 g margarina (unt) cu compozitia de mai sus. Crema se pune intre cele doua foi de blat. Glazura: 3 albusuri batute spuma tare pe aburi cu 100g zahar. Glazura se pune peste prajitura si se rade ciocolata.

Ingrediente Prajitura cu nuca si crema de oua

Blat: 8 oua

200 g nuca macinata

2 linguri faina

1 plic praf de copt

100g zahar

Crema de oua: 3 galbenusuri

150g zahar

2 plicuri zahar vanilat

250 g margarina (unt)

Glazura: 3 albusuri

100g zahar

Categorii