Prajitura cu perle de tapioca fierte in sirop de rodie

Timp de preparare 50 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Prajitura cu perle de tapioca fierte in sirop de rodie

Se prepara blatul mixand bine albusurile de ou cu un praf de sare, apoi cu zaharul, se incorporeaza si galbenusurile frecate un pic cu uleiul si la urma faina turnata in ploaie. Se toarna in forma circulara cu inel detasabil si se da la copt pana se rumeneste usor, cca. 20 minute. Se scoate blatul din forma si se lasa sa se raceasca bine, apoi se taie pe orizontal in 3 discuri cat mai egale. Se curata si se scot fructele de rodie (fara pielita alba), apoi se dau bine la blender si se strecoara printr-o sita foarte deasa. Sucul obtinut se fierbe cu cana de zahar (250 g) pana se leaga un pic. Perlele de tapioca se acopera cu sirop de rodie si se lasa cateva minute sa il absoarba atat cat ele se inmoaie. Punem la fiert cca 150 ml sirop de rodie si cand clocoteste, adaugam perlele de tapioca deja inmuiate. Lasam 5 minute sa fiarba domol, apoi dam totul la o parte si asteptam sa se raceasca bine si perlele sa aboarba tot siropul. Asezam un disc in forma in care am copt blatul, apoi turnam jumatate din cantitatea de tapioca fiarta in suc de rodie, venim deasupra cu cel de al 2 lea disc, presam usor cu mana, turnam restul de tapioca si acoperim cu al 3 lea disc, presand usor cu mana, pana se asaza perfect. Deasupra presaram o mana de fructe de rodie si peste ele turnam fierbinte, jeleul obtinut prin fierberea restului de sirop ramas cu tort-jelle-ul desfacut cu un pic de apa si turnat in momentul cand siropul de rodie fierbe, amestecam in continuu pana da in 2 clocote si turnam deasupra prajiturii peste rodie. Se da la rece o ora, apoi se poate servi. Este un desert delicios, racoros si plin de culoare. Pofta buna!

Ingrediente Prajitura cu perle de tapioca fierte in sirop de rodie

blat:

3 oua

75 g zahar

50 g faina

15 ml ulei

un praf de sare

vanilie

Umplutura

sucul de la 2-3 rodii mari

250 g zahar

6 linguri de perle e tapioca.

jeleul

200 ml sirop de rodie

un plic de tort-jelle

Categorii