Prajitura cu piure de castane

Timp de preparare 50 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Prajitura cu piure de castane

Mai intai, se prepara blatul, mixand albusurile cu un praf de sare, apoi cu zaharul pana se intareste ca o bezea, apoi se incorporeaza galbenusurile mixate cu uleiul. Se toarna in forma cu inel detasabil si se da la copt cca. 20 minute, la foc potrivit. Se scoate blatul din forma, se lasa sa se raceasca, apoi se taie in doua discuri egale, pe orizontala. Se asaaza primul disc de blat in forma in care am copt blatul, se asaza pe marginea formei, bucati de rulouri de napolitana, apoi mixam frisca pana se intareste; adaugam piureul de castane, oprind 5 linguri pentru decor, apoi adaugam si gelatina hidratata in 100 ml apa rece si apoi topita la bain marie, oprind jumate din cantitate in ibric. Mixam totul apoi turnam deasupra blatului din forma, asezam usor deasupra si cealalta parte de blat, presam usor cu mana si deasupra turnam restul de piure de castane in care adaugam restul de gelatina oprita. Decoram cu castane prajite, curatate de coaja.

Ingrediente Prajitura cu piure de castane

(forma 20 cm):

2 oua

2 linguri de zahar

2 linguri de faina

o lingura de ulei

un praf de sare

un borcanel mic de piure de castane

un plic de gelatina

100 ml frisca lichida

decor:

o mana de castane prajite

pentru decor

o cutie de rulouri de napolitana umplute cu crema

Categorii