Prajitura cu prune si armagnac

Timp de preparare 2 ore

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Prajitura cu prune si armagnac

Taiem prunele si le punem la macerat cu armagnac timp de 30 de min Rupem ciocolata bucati si impreuna cu cafeaua o punem la topit la baie marina.dam deoparte si adaugam cate putin untul taiat bucati. Batem spuma galbenusurile cu zahar,adaugam ciocolata topita amestecata cu unt,prunele cu armagnac si amidonul.la urma adaugam albusurile batute spuma cu un praf de sare si amestecam incet de jos in sus. Punem in tava unsa si tapetata cu faina si dam la cuptorul preincalzit la 160 de grade pt cca 50 de minute.lasam la racit. Pt glazura: rupem ciocolata si o topim la baie marina.adaugam untul bucati,amestecam si dam deoparte.Punem cate putin zahar pudra cernut si armagnacul (reteta prevede 100 de grame de zahar pudra,eu am pus maxim 50 de grame si cred ca merge f bine si fara).Imbracam prajitura in glazura. Pt decor:caramelizam zaharul ,dam deoparte de pe foc si trecem prin el miezul de nuca pe care il scoatem apoi pe o hartie de copt unsa cu putin ulei. Ornam prajitura cu nucile caramelizate si felii de pruna.

Ingrediente Prajitura cu prune si armagnac

180 g ciocolata amara

100 g prune uscate fara samburi

4 lg armagnac

120 g unt

100 g zahar

3 lg cafea tare

3 oua

40 g amidon

Glazura:

150 g ciocolata amara

50 g zahar pudra

2 lg armagnac

40 g unt

Décor:

100 g zahar

10-12 jumatati de nuca

1-2 prune uscate

Categorii