Prajitura cu rodie

Timp de preparare 50 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Prajitura cu rodie

Se prepara blatul, mixand albusurile separat, cu un praf de sare, pana se spumeaza, apoi adaugam zaharul turnat in ploaie si mixam pana se intareste ca o bezea. Se mixeaza galbenusurile cu uleiul, apoi se incorporeaza in albusul spuma, se adauga esenta, faina si 3 linguri de miez de nuca, fin maruntit. Se omogenizeaza totul si se pune in tava tapetata cu hartie pentru copt, se presara deasupra miezul de muca ramas si se da 15 minute la cuptor, pana se rumeneste frumos. Se scoate blatul cald de pe hartie cu lama unui cutit, se lasa sa se raceasca, apoi se taie in 2 jumatati egale. Preparam sucul praoaspat din 3 rodii marii pe care le spargem si curatam miezul rosul, indepartand resturile ramase. Fructele rosii se dau la blender, apoi se scurg bine prin sita, astfel ramanand numai suc proaspat. Preparam crema, mixand frisca cu zaharul vanilat si smanatana pana se intaresc, apoi adaugam dupa gustul nostru cat suc de rodie dorim, amestecand continuu. Se hidrataeaza gelatina in 100 ml apa rece, apoi o topim la bain marie,fara a o fierbe si, cand se topeste, o adaugam in fir subtire in crema de frisca. Se asaza o parte din blat, intr-o tavita mai inalta, de dimensiunea blatutui si turnam crema de frisca, o nivelam uniform si apoi venim deasupra cu cea de a 2 a parte de blat, presand usor cu mana. Se prepara jeleul, fierband sucul de rodie ramas, in care am dizolvat plicul de tort jelle. Amestecam in continuu, iar cand da in primul clocot, se ia de pe foc si turnam deasupra blatului, de la centru spre margini. Se da cel putin 3 ore la frigider, dar de preferat, se lasa peste noapte sa se inchege bine. Se taie in cubulete potrivit de mari pe care le decoram cu frisca si fructe de rodie!!

Ingrediente Prajitura cu rodie

blat:

6 oua

6 linguri de zahar

3 linguri de faina

200 g miez de nuca fin maruntit

un praf de sare

esenta

30 ml ulei

Umplutura:

200 g frisca lichida

1 lingura smantana

1 plic zahar vanilat

sirop de rodie

1 plic de gelatina (10 g)

jeleul:

suc proaspat de rodie (din 3 rodii)

1 plic de jelle tort

decor (optional)

frisca si fructe de rodie

Categorii