Prajitura cu rom si foaie sfaramata

Timp de preparare o ora si 20 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Prajitura cu rom si foaie sfaramata

Foile: pentru foi amestecam toate ingredientele pana cand aluatul nu se mai lipeste de maini. Aluatul obtinut il punem la frigider timp de 1 ora , apoi il impartim in 3 parti egale. Ungem dosul unei tavi cu ulei , intindem pe rand cele 3 foi si le coacem pe fiecare cate 10-15 minute pana acestea se rumenesc. Crema: Una dintre foi o sfaramam cat putem de bine si adaugam zaharul, cacaoa ,romul, laptele, gemul de caise si le amestecam pe toate. Untul il mixam cu zaharul pudra pana obtinem o crema spumoasa si adaugam cate o lingura din crema de unt peste foaia sfaramata. Cu crema obtinuta umplem cele 2 foi, apoi deasupra punem glazura din albus (pe baia de aburi se bat cele 3 albusuri cu 250 g zahar). La sfarsit peste prajitura se rade ciocolata.

Ingrediente Prajitura cu rom si foaie sfaramata

Folile:

450-500 g faina

150 g untura sua 200 g margarina

3 galbenusuri

150 g zahar

1 praf de copt

Crema:

100 g rom

1 foaie sfaramata

2 linguri cacao

3 linguri zahar

2 linguri lapte

200 g unt

200 g zahar praf

2 linguri gem de caise

Glazura:

3 albusuri

250 g zahar

ciocolata rasa

Categorii