Prajitura cu struguri

Timp de preparare o ora si 50 minute

Dificultate Ridicata

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Prajitura cu struguri

Pentru foi: intr-un castron mai mare se amesteca ingredientele umede: ouăle cu uleiul şi mierea, apoi se adaugă cele uscate: zahărul, sarea, praful de copt şi făină cât cuprinde, omogenizând cu o lingură. Se obţine un aluat moale, pufos, dar care se poate întinde. Se presară făină pe masa de lucru, se împarte aluatul în trei sfere. Se întinde fiecare bucată de aluat în foaie subţirică şi se transferă pe dosul unei tăvi pudrate cu puţină făină. Se coace fiecare foaie la foc mic, 5-7 minute, până se face uşor aurie. Pentru crema de vanilie: se amestecă gălbenuşurile cu zahărul şi făina, se toarnă laptele cald în fir subţire, bătând cu un tel, apoi se pun pe foc mic, fierbând până se îngroaşă. Se dă de pe foc, se adaugă untul şi vanilia, se amestecă bine şi se lasă la răcit. Pentru glazură: se încălzeşte laptele într-un ibric, se face focul mic, se adaugă ciocolata ruptă bucăţele, amestecând bine şi dând de pe foc din când în când, pentru a nu se arde. Se lasă un pic la răcit. Pentru asamblare şi decor: într-o tavă sau pe un platou mare se aşază prima foaie, peste care se întinde jumătate din cremă, se presară boabe de struguri tăiate în jumătăţi, cărora le-am scos seminţele, apoi a doua foaie, crema rămasă, iar struguri, apoi ultima foaie. Se întinde glazura de ciocolată cu un cuţit sau o spatulă. Pentru un aspect frumos, se decorează cu boabe întregi de struguri. Se dă la frigider până a doua zi, astfel încât foile să se înmoaie. Timp de pregătire: 1h 30min Timp de coacere: 20min (între 5 şi 7 min fiecare foaie) Porţii: 16 Poftă Bună! Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/08/prajitura-cu-struguri.html

Ingrediente Prajitura cu struguri

pentru foi:

3 ouă

150 ml ulei

4 linguri miere

2 linguri de zahăr

un vârf linguriţă sare

340 g făină

un plic praf de copt

Pentru crema de vanilie:

500 ml lapte

4 gălbenuşuri

4 linguri rase cu făină

3 linguri zahăr

O linguriţă esenţă de vanilie

100 g unt

struguri albi

după gust

Pentru glazură:

120 g ciocolată neagră

70 ml lapte

pentru decor:

struguri albi

după gust

Categorii