Instructiuni de preparare
Prajitura cu suc de portocale
Într-un bol încăpător se sparg ouăle, se adaugă zahărul și se amestecă energic manual sau cu ajutorul unui mixer, până ce se obține o cremă spumoasă. Apoi se adaugă uleiul, puțin, câte puțin, în fir ca și la maioneză, amestecându-se ușor, până ce se omogenizează în crema de ouă. Făina se amestecă cu pudra de cacao și praful de copt, apoi se adaugă la crema de mai sus și se amestecă ușor, manual de preferință, sau la viteza minimă a mixerului, până ce se încorporează toate ingredientele și se obține un aluat ușor lichid. Inițial m-am cam panicat, dar am rezistat tentației să mai adaug un pic de făină. Compoziția se toarnă într- tavă tapetată cu foiae de pergament și se dă la copt în cuptorul preîncins, cca. 20 minute la 180 grade. După ce trece testul scobitorii, blatul se scoate din cuptor și se lasă la răcit. Între timp se prepară glazura. Portocalele se spală se înjumătățesc și se presează manual sau electric, pentru a se extrage sucul. Praful de budincă se pune într-un bol împreună cu zahărul și 4-5 linguri suc, și se amestecă până ce se lichefiază. Restul sucului de portocale și sucul de fanta se pun la fiert într-un vas cu fundul gros sau mai bine într-unul de fiert lapte, iar când ajunge la punctul de fierbere se adaugă praful de budincă lichefiat și se fierbe, amesetcându-se continuu, până ce se obține o budincă consistentă. Se lasă la răcit, acoperită cu o folie alimentară, ca să nu se facă aceea pojghiță specific budincilor. Pentru cremă: Untul la temperatura camerei se amestecă cu brânza de vaci cremoasă, zahărul pudră și esența de vanilie, până ce se obține o cremă omogenă. Ansamblarea: După ce s-a răcit blatul, se toarnă crema de brânză și unt, apoi glazura din budinca de portocale, se nivelează și se lasă la rece, minim 4-5 ore, dar cel mai bine până a doua zi. E minunată, dulce acrișoară, exact pe gustul meu. Spor și poftă bună!