Prajitura cu trufe din ciocolata

Timp de preparare 50 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Prajitura cu trufe din ciocolata

Pentru blat se mixeaza albusurile separate cu un praf de sare, apoi se incorporeaza galbenusurile zdrobite, esenta si faina cernuta. Se toarna compozitia intr-o tava, pe hartie pentru copt. Se da la copt cca. 20 minute, pana se rumeneste usor, apoi se desprinde de pe hartie cu lama unui cutit. Se lasa sa se raceasca, apoi se taie in doua jumatati egale. Pentru crema amestecam galbenusurile cu laptele caldut, 4 linguri de zahar si amidonul. Se bat albusurile cu restul de zahar pana obtinem o bezea tare. Se pun galbenusurile la bain marie pana incepe amestecul sa se ingroase ca o smantana, apoi se adauga si bezeaua, se amesteca continuu, cca. 5 minute. Dam crema la o parte, apoi adaugam vanilie (baton sau esenta) si la urma incorporam untul. Intr-o forma mai inalta, se asaza prima jumatate de blat, se toarna deasupra crema de vanilie calduta, apoi se asaza deasupra, cea de-a doua jumate, presand cu mana usor. Se da la frigider cel putin ora, sa se intareasca. Se decupeaza cu forma rotunda speciala sau cu gura unui pahar, apoi se decoreaza cu ciocolata topita cu o lingura de apa in care dupa ce s-a racorit incorporam untul si deasupra se asaza trufe din ciocolata. Pofta buna!

Ingrediente Prajitura cu trufe din ciocolata

blat

6 oua

150 g zahar

180 g faina

esenta de vanilie

un praf de sare

crema vanilie

2 oua

o cana de lapte

o cana de zahar

3 linguri amidon alimentar

75 g unt

decor

200 g ciocolata lapte

cateva trufe din ciocolata

50 g unt

Categorii