Prajitura cu urda si bezea

Reteta culinara Prajitura cu urda si bezea din categoria Prajituri. Specific Romania. Cum sa faci Prajitura cu urda si bezea

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Prajitura cu urda si bezea

 

Aveam urda si voiam sa fac neaparat o prajiturica delicioasa in care sa folosesc bunatatea de urda. M-am oprit la reteta de prajitura cu branza a Mirelei Miremirc, eu am adaptat-o gustului meu si a iesit o minunatie!

 

INGREDIENTE
Pt. blat: 200 g faina un praf de sare 1/2 plic praf de copt 80 g zahar 80 g unt 1 ou Pt. umplutura: 3 galbenusuri 1 ou 180 g zahar tos 2 plicuri zahar vanilat 100 g ulei de floarea soarelui 500 g urda 500 ml lapte dulce 1 plic budinca de lamaie Bezea: 3 albusuri 3 lg zahar tos

Blatul: Intr-un bol se pune faina, praful de sare, zaharul si praful de copt. Se taie untul cubulete si se pune peste faina. Se amesteca cu degetele apoi se adauga si oul batut. Se framanta un aluat omogen.

Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se intinde aluatul cu degetele cat dimensiunea tavii. Se lasa deoparte.

Umplutura: Galbenusurile, oul, zaharul si zaharul vanilat se mixeaza pana devine o compozitie cremoasa. Se toarna uleiul in fir subtire, ca la maioneza, timp in care se mixeaza. Se pune urda si se mixeaza pana devine compozitia omogena.

Praful de budinca se dizolva in lapte apoi se toarna peste urda, Se amesteca cu grija, pentru ca va stropi, pana se omogenizeaza. Se toarna peste blatul din tava.

Se da tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 45-50 de minute, pana se rumeneste usor deasupra iar crema este coapta.

Bezeaua: Albusurile se mixeaza bine cu zaharul pana se obtine o spuma densa.

Se scoate tava din cuptor, se asaza deasupra spuma, se intinde omogen si se da din nou la cuptorul pentru inca 10 minute.

Se portioneaza cand este bine racita si se serveste.

Pofta buna!

Ingrediente Prajitura cu urda si bezea

200 g faina

un praf de sare

1/2 plic praf de copt

80 g zahar

80 g unt

1 ou

3 galbenusuri

1 ou

180 g zahar tos

2 plicuri zahar vanilat

100 g ulei de floarea soarelui

500 g urda

500 ml lapte dulce

1 plic budinca de lamaie

3 albusuri

3 lg zahar tos

Categorii