Prajitura cu visine si foi pandispan cu cacao
Reteta culinara Prajitura cu visine si foi pandispan cu cacao din categoria Prajituri. Cum sa faci Prajitura cu visine si foi pandispan cu cacao
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Prajitura cu visine si foi pandispan cu cacao
Domnul Sony e dus putin la medic, sufera de blitz nedeclansabil, asa ca l-am resuscitat pe domnul Fujilica bagandu-l la incarcat. Nu-s asa multumita de ''pozoaie'' ca m-am obisnuit cu domnul Sony, dar e ok si asa, mi-am facut treaba, ca banuiam eu ca o s aiasa o prajitura delicioasa, chiar daca am trisat putin, din lipsa de timp, am folosit foi pandispan de la domnul Boromir.....
INGREDIENTE
Pregatim o tava, o imbracam cu folie alimentara , foile deja le avem, nu ramane decat s afacem crema.
Crema : Frisca lichida o mixam bine, visinele le scurgem de suc, apoi le taiem pe din doua si le incorporam in frisca mixata bine. Gelatina o punem la hidratat in apa rece. Intr-un castron de inox punem galbenusurile, zaharul si sucul de la visine, asezam castronul pe baie de abur si omestecam pana ce zaharul se topeste, apoi adaugam ciocolata alba si amestecam pana ce si ciocolata se topeste. Luam castronul de pe foc si adaugam gelatina hidratata, omogenizam bine si lasam sa ajunga la temperatura camerei, pentru ca timpul meu nu tinea cu mine, am accelerat racirea punand castronul in chiuveta cu apa rece si amestecand energic sa se raceasca. Apoi am incorporat amestecul in frisca.
In tava pregatita cu folie alimentara am asezat prima foaie am intins un strat generos de crema, apoi am asezat a doua foaie, iar strat de crema, foaia a treia, crema si ultima foaie, am presat un pic ultima foaie sa faca aderenta mai buna. Ultima foaie am glazurat-o cu fondant alb si ciocolata neagra. Dam tava la frigider pentru cateva ore, apoi cu ajutorul unui cutit cu lama lata si trecut prin apa fierbinte portionam prajitura.
Ingrediente Prajitura cu visine si foi pandispan cu cacao
1 pachet foi pandispan cu cacao Boromir
Crema
100 g ciocolata alba Callebaut
3 galbenusuri
4 linguri zahar
200 ml suc visine
250 g visine conservate in suc propriu
10 g gelatina
500 ml frisca lichida
Glazura
fondant alb
ciocolata neagra