Prajitura cu zabrele

Timp de preparare 30 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Prajitura cu zabrele

Se freaca smantana sau margarina+laptele cu caimac cu zaharul pana se omogenizeaza, pana se topeste zaharul, se adauga restul ingredientelor: ouale, bicarbonatul stins, zaharul vanilat, scortisoara, coaja de portocala sau lamaie si la sfarsit faina. Se amesteca cu mana, daca se lipeste coca de mana se mai adauga 3-4 linguri de faina pana nu se mai lipeste, trebuie sa ramana o coca potrivit de moale, nu se intinde cu sucitorul. Se unge tava mare de aragaz cu margarina, treisferturi din aluat se face sul si se asaza in tava, se tapeteaza tava cu aluatul pe toata suprafata, ca la placinta (inclusiv pe margini). Dupa aceea se unge cu gem, se presara nuca si din sfertul de aluat ramas se fac suluri mici si se asaza sub forma de zabrele/gratare peste gem+nuca, sa fie cat mai aspectuoasa. Se coace la foc potrivit,cca 1h.

Ingrediente Prajitura cu zabrele

1 kg.faina

400 g.zahar

8 linguri smantana sau 1 pachet margarina Unirea (250 g.)+1 cana (200 ml.) lapte cu caimac

2 lingurite rase de bicarbonat de sodiu stinse cu otet sau lamaie

1 lingurita scortisoara macinata

2 zahar vanilat

4 oua intregi

coaja de portocala sau lamaie

1 borcan de gem (caise,capsuni,prune,etc.)

cateva nuci taiate marunt

Categorii