Prajitura cu zahar ars si cremino mentolat

Timp de preparare o ora

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Prajitura cu zahar ars si cremino mentolat

Intr-o cratita zaharul se caramelizeaza pana ce capata culoare maro-deschis si dupa ce a aparut putina spuma deasupra, se stinge cu 150 ml apa fierbinte, lasandu-se la foc mic, pana se topeste zaharul, apoi se lasa sa se raceasca un pic.Margarina sau untul moale se amesteca cu oul , sarea , coaja de lamaie, smanatana sau iaurtul si se dilueaza cu siropul de zahar ars.Se adauga faina amestecata cu praful de copt si apoi cernuta, amestecand la inceput apoi framantam cu mana.Se imparte aluatul in 4 parti . Se intind foi pe planseta de lucru data cu faina apoi se ruleaza pe sucitor si se aseaza pe dosul tavii date cu faina(de dimensiunea de 25/34 .Se coc 10 minute /fiecare la foc potrivit ,in cuptorul preincalzit. Crema se prepara mixand bine untul pentru crema,pana se spumeaza apoi incorporam ciocolata topita la bain marin. Se unge fiecare foaie cu un strat de crema apoi se aseaza una peste alta,presand usor cu mana si se dau la rece cel putin 2-3 ore inainte de a taia prajitura in forma dorita.Se presara deasupra zahar pudra vanilat.

Ingrediente Prajitura cu zahar ars si cremino mentolat

4 foi: 600 g faina

75 g zahar

125 g unt sau margarina

100 ml smantana

1 ou

un varf de lingurita sare fina

coaja rasa de lamaie

o lingurita cu varf de praf de copt.

Crema:300 g Cremino cu unt,150 g ciocolata amaruie cu menta

Decor zahar pudra vanilat

Categorii