Prajitura cu zmeura, ciocolata si crema de vanilie
Reteta culinara Prajitura cu zmeura, ciocolata si crema de vanilie din categoria Prajituri. Specific Romania. Cum sa faci Prajitura cu zmeura, ciocolata si crema de vanilie
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Prajitura cu zmeura, ciocolata si crema de vanilie
Ce faci când ai niște zmeură delicioasă în grădină? Tu faci o prăjitură, iar familia o devorează de parcă n-ar fi mâncat niciodată prăjituri! 😄😄😄 Dar sincer, a iesit super, super delicios!
Pentru blat: 6 oua 6 linguri de îndulcitor pudră (sau 6 linguri de zahăr) 6 linguri ulei 100 gr lapte batut 10 linguri de faina 1 lingurita praf de copt 2 lingurite de vanilie 2 linguri suc de lamaie Pentru crema de vanilie: 800 ml lapte 3 galbenusuri 7 linguri de îndulcitor pudră (sau 7 linguri de zahăr pudră) 7 linguri amidon 100 gr unt 80% grăsime 2 lingurițe de vanilie bourbon În plus: 1 bol de zmeura proaspata (sau congelata cand nu este sezonul ei) 6 linguri crema de ciocolata cu indulcitor decoratiuni De sus: Separați ouăle. Se amestecă albușurile cu un praf de sare. Adăugați treptat îndulcitorul, amestecați până când bezeaua devine fermă, apoi adăugați sucul de lămâie. Se amestecă gălbenușurile cu uleiul, vanilia și se încorporează peste bezea. Se adauga laptele batut, se amesteca. Faina cernuta cu praf de copt, le incorporam treptat, folosind o paleta de silicon. Împărțiți compoziția în două boluri, uniform. Tapetează o tavă de 20/32 cm cu hârtie de copt. Turnați prima parte a compoziției, nivelați. Puneti foaia de blat in cuptorul incins la 170 de grade pentru 12 minute. Procedați la fel cu a doua foaie, lăsați-le să se răcească. Crema de vanilie: Într-o tigaie mai groasă, amestecați gălbenușurile cu îndulcitorul pudră. Se adauga laptele, se intoarce bine, apoi amidonul si se amesteca. Transferam tigaia pe foc, amestecand continuu cu telul, pana se ingroasa crema. Se lasa deoparte, se acopera cu folie si se lasa sa se raceasca. Amestecați smântâna rece timp de 1 minut, apoi adăugați untul la temperatura camerei, vanilia și amestecați până obțineți o cremă spumoasă. In tava in care ati copt blaturile puneti folie alimentara sau hartie de copt. Asezam prima foaie pe blat, o ungem cu 3 linguri de crema de ciocolata. Se pune jumatate din crema de vanilie, se niveleaza, apoi se aseaza zmeura la loc. Așezați a doua foaie pe blat, apăsați-o ușor. Se unge cu crema de ciocolata, se presara zmeura, apoi se adauga crema de vanilie si se niveleaza usor. Acoperiți tortul, lăsați-l să se răcească 3-4 ore sau peste noapte. Se scoate de la rece si se portioneaza. Orneaza cu zmeura proaspata si decoratiuni! Poftă bună!Ingrediente Prajitura cu zmeura, ciocolata si crema de vanilie
Pentru blat:
6 oua
6 linguri indulcitor pulbere (sau 6 linguri zahar)
6 linguri ulei
100 gr lapte batut
10 linguri faina
1 lingurita praf de copt
2 lingurite vanilie
2 linguri zeama de lamaie
Pentru crema de vanilie:
800 ml lapte
3 galbenusuri
7 linguri indulcitor pudra (sau 7 linguri zahar pudra)
7 linguri amidon
100 gr unt 80% grasime
2 lingurite vanilie bourbon
In plus:
1 bolisor zmeura proaspata (sau congelata cand nu este sezonul ei)
6 linguri crema de ciocolata cu indulcitor
decoratiuni