Prajitura cu zmeura si piure de castane

Timp de preparare o ora

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Prajitura cu zmeura si piure de castane

Se maruntesc biscuitii la robot apoi se amesteca cu miezul de nuca prajit si maruntit cu ciocolata si untul topit. Se framanta bine pana la o omogenizare perfecta apoi asezam in strat uniform in tava, presand bine cu dosul unei linguri. Se mixeaza bine branza cu zaharul pana devine o crema legata si adaugam putin cate putin, piureul de castane. Turnam deasupra biscuitilor si dam la rece cateva ore. Ideal ar fi de seara pana dimineata. Deasupra cremei de piure se aseaza cateva zmeure coapte, repartizate uniform pe toata suprafata. Smantana se mizeaza la viteza maxima incorporanad catee putin zaharul pudra. Cand incepe sa se lege,ca o frisca, adaugam zmeura zdrobita sau un pic de sirop apoi turnam si intindem cu grija deasupra zmeurei de pe stratul de crema de piure. Se mai lasa la rece cel putin 2 ore inante de a o taia in patrate. Sfat: In creme se poate adauga gelatina deshidratata si topita la bain marie, pentru o intarire mai rapida.

Ingrediente Prajitura cu zmeura si piure de castane

Blat: 200 g biscuiti

100 g ciocolata alba

100 g unt topit

150 g miez de nuca maruntit

Crema 1: 250 g branza proaspata de vaci

75 g zahar pudra

200 g piure de castane (vreo 8 linguri)

crema 2: 200 g smantana,150 g zahar pudra

o mana de zmeura proaspata zdrobita

o mana de zmeura proaspata cu fructe intregi

Categorii