Prajitura de Februarie

Reteta culinara Prajitura de Februarie din categoria Prajituri. Cum sa faci Prajitura de Februarie

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Prajitura de Februarie

 

N-am gasit alta denumire, mi-a fugit muza in Paraguai.....:)))))))))))))))))))))))

Blat tava 28/22 cm 4 oua 120 g zahar 120 g faina 30 ml ulei 40 ml lapte 3,5% grasime esenta de vanilie un praf de sare Sirop sirop concentrat de zmeura diluat cu apa minerala Crema 250 g unt cu 82% grasime 250 g fondant alb 20 g ciocolata neagra Callebaut Glazura 150 g ciocolata neagra Callebaut 1 lingura ulei Decor 500 ml smantana pentru frisca cu 36% grasime 1 lingurita zahar vanilat cacao pentru pudrat

Blat : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare. Am adaugat galbenusurile si le-am omogenizat, amestecand cu miscari lente de jos in sus, am adaugat faina cernuta si am incorporat-o tot cu miscari lente, de jos in sus. La final am adaugat uleiul, laptele si esenta de vanilie. Am tapetata tava cu hartie de copt si am intins aluatul in tava. Am preincalzit cuptorul la 180 grade si am bagat tava in cuptor pentru cca 20 min ( sau mai mult in functie de cuptorul fiecaruia), nu este un blat inalt si se coace destul de repede.

Sirop : Am amestecat siropul concentrat de zmeura cu apa minerala, e pe simplitate aici, nimic complicat.

Crema : Untul la temperatura camerei l-am mixat bine. Intr-un vas de inox am pus fondantul si ciocolata si am asezat vasul pe baie de abur, am amestecat pana a devenit fluid. Am lasat sa se raceasca atat cat sa nu topeasca untul in momentul in care am incorporat fondantul in unt. Trebuie lucrat cu atentie, putin cate putin din fondat pus peste untul moale si mixat. In final am obtinut o crema spumoasa si fina.

Glazura : Intr-un vas din inox am pus ciocolata si uleiul , am asezat vasul pe baie de abur si am amestecat continuu pana ce ciocolata a devenit fluida. Glazura am pregatit-o cand prajitura era gata asamblata.

Frisca : Smantana pentru frisca , rece de la frigider, impreuna cu zaharul vanilat am mixat-o bine pana am obtinut o frisca ferma.

Asamblare : Blatul racit bine l-am sectionat pe din doua, am insiropat fiecare parte. Am asezat crema peste blatul insiropat, am nivelat si apoi am asezat al doilea blat insiropat. Am turnat glazura calduta si am nivelat cu un cutit lat, am lasat sa se intareasca apoi am portionat in 12 parti egale, cu ajutorul unui cutit cu lama lata trecut prin apa fierbinte. Apoi am ornat fiecare bucata cu frisca si am cernut cacao deasupra. Si uite asa ne-am facut pofta de dulce, ma rog unii au mai mare pofta, nu dau nume....:))))

 

Ingrediente Prajitura de Februarie

Blat tava 28/22 cm

4 oua 120 g zahar

120 g faina

30 ml ulei

40 ml lapte 3,5% grasime

esenta de vanilie

un praf de sare

Sirop

sirop concentrat de zmeura diluat cu apa minerala

Crema

250 g unt cu 82% grasime

250 g fondant alb

20 g ciocolata neagra Callebaut

Glazura

150 g ciocolata neagra Callebaut

1 lingura ulei

Decor

500 ml smantana pentru frisca cu 36% grasime

1 lingurita zahar vanilat

cacao pentru pudrat

Categorii