Prajitura de post cu mere
Reteta culinara Prajitura de post cu mere din categoria Prajituri. Cum sa faci Prajitura de post cu mere
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Prajitura de post cu mere
Va prezint o reteta de prajitura de post, cu mere! Este o prajitura frageda si gustoasa!
Pentru aluat avem nevoie de: 250 ml apa minerala 150 ml ulei 150 g zahar 1 plic praf de copt 450g faina unpraf de sare 1 esenta de vanilie Pentru umplutura avem nevoie de: 2 kg mere 3 linguri gris 100g zahar sau dupa gust 1 esenta de romAmestecam apa, uleiul sarea, zaharul si praful de copt, cu un tel
Adaugam faina, framantam si lasam deoparte pana pregatim merele.
Spalam merele, curatam de petele nedorite si le radem cu tot cu coaja.
Le stoarcem de zeama.
Punem zaaharul, grisul si esenta de rom.
Impartim aluatul in doua.
Intindem pe blat o foaie, de aproximativ dimensiunea tavii.
Ungem tava cu ulei.
Punem prima foaie in tava, aplatizand cu mainile, pana ajunge la dimensiunea tavii. Ridicam putin aluatul si pe peretii tavii.
Punem merele deasupra apoi cealalta foaie intinsa mai inainte pe blat.
Intepam foaia de deasupra cu o scobitoare si dam la cuptor la foc mic. Eu am tinut prajitura, 45 minute la cuptor.
Lasam sa se raceasca si o portionam in patratele mici. E mai buna a doua zi.
Pofta buna!
Ingrediente Prajitura de post cu mere
Pentru aluat avem nevoie de:
250 ml apa minerala
150 ml ulei
150 g zahar
1 plic praf de copt
450g faina
unpraf de sare
1 esenta de vanilie
Pentru umplutura avem nevoie de:
2 kg mere
3 linguri gris
100g zahar sau dupa gust
1 esenta de rom