Prajitura de toamna cu biscuiti si jeleu de ananas

Timp de preparare 50 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Prajitura de toamna cu biscuiti si jeleu de ananas

Amestecați ingredientele pentru blat, apoi turnați într-o formă cu inel detașabil, uniformizați și apăsați cu dosul lingurii. Asezati ciocolata sparta in 2 bucati, asezate vertical, una langa alta, apasand usor blatul. Amestecam 100 ml frisca pana se intareste, apoi adaugam bucatile de fructe de ananas foarte bine scurse, chiar presate usor in sita si gelatina hidratata in 100 ml apa rece si apoi topita la bain marie, incorporam intr-un fir subtire, apoi turnați totul peste foaia de biscuiți. Cealaltă smântână lichidă se amestecă până se întărește, apoi se adaugă piureul de castane și gelatina topită ca înainte. Se toarna peste prima crema, se muta forma, batand usor masa pentru a elimina bulele de aer si se lasa la racit o ora.Se dizolva pliculetul de jelle cake in siropul ramas de la compot si se aduce la fierbere, amestecand continuu cu o lingurita si apoi turnand fierbinte peste prajitura. Lasam sa se raceasca inca 30 de minute, pana portionam prajitura.

Ingrediente Prajitura de toamna cu biscuiti si jeleu de ananas

(forma cca 20 cm diametrul):

200 g biscuiti maruntiti

200 g miez de nuca prajit si maruntit

100 g margarina sau untul topit

crema1:

Fructe maruntite de ananas si scurse de suc dintr-un compot mic

100 ml frisca lichida

1 plic de gelatina (10 g)

crema 2:

200 ml frisca lichida

5 linguri de piure de castane

un plic de gelatina(10 g)

jeleul:

siropul ramas de la compot

un plic de tort -jelle

decor:

o tableta de ciocolata

Categorii