Prajitura din aluat dospit,cu fulgi de migdale

Timp de preparare 3 ore

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Prajitura din aluat dospit,cu fulgi de migdale

Pentru a face aluatul,procedam asa:intr-un pahar se pune drojdia cu 3-4 lingurite de zahar(din cele 75 g) si cca 150 ml lapte caldut(din cele 250 ml).Se lasa,acoperit,sa creasca,cca 10-15 minute.In timpul asta,nu stam;faina (cernuta) o mestecam,cu mina(prin frecarea ambelor miini),pina ce nu se mai vede margarina). Apoi,peste faina,se pun toate celelalte ingrediente(inclusiv drojdia crescuta.Se mesteca,bine,toate,apoi se framinta cca 10 minute. Pe urma,aluatul se acopera,se inveleste si se lasa sa creasca(intr-un loc caldut,ferit de curent),cca 45-50 minute. Dupa ce e dospit,aluatul se pune intr-o tava unsa cu unt(marg)si tapetata cu faina.Pentru cantitatea asta,eu folosesc o tava cu diametrul de 38 cm. Intindem aluatul,in tava,cu mina,cit mai uniform;apoi,cu degetul mare,facem niste gropite,in toata tava(vezi poza);aceste gropite se umplu cu unt(cele 100 g). Pe urma presaram zaharul(100 g),apoi migdalele. Acum,aprindem cuptorul,la foc puternic si punem in el(cuptor) o tava cu apa rece(de la robinet);tava cu apa se pune sub gratar(vezi poza). Cind aluatul e crescut(dupa cca 25 minute),il dam la cuptor,la foc mediu,cca 50 minute. Cind punem tava cu prajitura in cuptor,apa din tava,din cuptor,trebuie sa fiarba;punind apa in cuptor,zaharul de pe prajitura se topeste(de la aburi). Tot timpul coacerii,trebuie sa fie apa in tava;daca e nevoie,mai punem(apa fierbinte). Cind prajitura e gata,o lasam sa se raceasca,apoi o taiem in bucati patrate de cca 5/5 cm. E o prajitura f.buna. Lasam,asa,sa creasca cca 20-30 minute

Ingrediente Prajitura din aluat dospit,cu fulgi de migdale

Pentru aluat:

-500 g faina

-2 lingurite de drojdie uscatase poate folosi si drojdie proaspata(cam 30 g,cred)

-100 g margarina(sau unt)

-75 g zahar

-coaja de lamiie si portocala

-1 lingurita de cardamom

-1 ou

-250 ml lapte

Pentru pus deasupra aluatului:

-100 g unt moale

-100 g zahar(neaparat tos)

-25-30 g fulgi de migdale

Categorii