Prajitura Domino

Timp de preparare 59 ore si 59 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Prajitura Domino

Se pregateste maiaua din cei 100 ml lapte, 1 lgt zahar si o lingura de faina si se lasa la dospit. Intr-un vas se pune faina, praful de sare, untura, ouale batute si smantana. Se amesteca toate apoi se rastoarna pe masa de lucru si se framanta un aluat moale si nelipicios. Se imparte in patru parti egale. Se tapeteaza o tava cu dimensiunea de 25x35 cu hartie de copt. Se intinde prima foaie care se aseaza in tava. Se unge foaia cu gem de caise. Se intinde a doua foaie si se aseaza cu grija peste gem. Rahatul se taie bucatele mici si se aseaza peste cea de a doua foaie, cat mai apropiate si in culori diferite (sa nu ramana spatiu prea mare intre bucatile de rahat). Peste rahat se pune cea de a treia foaie. Albusurile se mixeaza spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul pe rand si se continua mixarea pana se topeste tot zaharul. Se pune nuca macinata si se amesteca usor pana se omogenizeaza. Aceasta compozitie se intinde peste cea de a treia foaie, iar deasupra se va pune ultima foaie. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 40-45 de minte (sau pana se rumeneste frumos deasupra. Intre timp se mixeaza bine cele doua gelbenusuri cu zaharul pudra pana devine o crema spumoasa. Dupa ce s-a copt prajitura, se scoate din cuptor si asa fierbine cum e, se unge cu glazura de galbenusuri si se niveleaza repede. Se lasa la racit dupa care se portioneaza si se serveste. Pofta buna!

Ingrediente Prajitura Domino

Pt. foi:

500 g faina

un praf de sare

150 g untura

30 g drojdie proaspata

100 ml lapte

2 oua

3-4 lg smantana

Pt.umpluturi:

gem de caise

2 albusuri

150 g zahar

200 g nuca macinata

500 g rahat colorat

Pt. glazura:

2 galbenusuri

200 g zahar pudra

Categorii