Prajitura fabuloasa de vara cu fructe si bezea

Timp de preparare o ora si 5 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Prajitura fabuloasa de vara cu fructe si bezea

Incalziti cuptorul la treapta 3/170 grade. Tapetati o forma rotunda cu inel, de 26 cm, cu hartie pentru copt si ungeti bine cu unt. Intr-un bol amestecati faina cu praful de copt si migdalele rasnite. Firele de sofran le puneti la infuzat in 3 linguri de apa fierbinte. Intr-un bol frecati untul cu zaharul pana se face spuma, adaugati apoi galbenusurile si coaja de lamaie si mixati bine. Adaugati faina, praful de copt si migdalele si amestecati pana la omogenizare completa, ajutati de o lingura de lemn. La sfarsit incorporati apa cu sofran si omogenizati. Puneti compozitita in tava pregatita si nivelati cu lingura. Mixati cele 4 albusuri pana se transforma intr-o spuma densa si sticloasa. Adaugati in ploaie si treptat azaharul tos si mixati putenic dupa fiecare transa de zahar. Totul trebuie sa se transforme intr-o spuma groasa si densa, o bezea. Daca folositi KA sau KEN fiti fericite, daca sunteti mai napastuite de soarta, asa ca mine, folositi un mixer si aveti grija sa nu fumege :)) So, pls help me God! poate ma aude/vede cineva si se indura de rugaciunile mele nocturne: plss... KA be my friend! :D Acum dupa ce v-ati ales cu o bezea demna de MasterChef (au ba), incorporati la sfarsit amestecand usor migdale rasnite fin. Turnati-o peste blatul pus in tava si nivelati. Dati la cuptor pentru 50 minute. Scoateti apoi tava si lasati pana se raceste complet. In timp ce toata minunatia se coace incet si sigur in cuptor, bateti spuma 200 ml smantana, pana ce obtineti frisca. Opriti-va la timp, altfel e rost de mers la super-market sa mai luati o tura :). Dati la rece pana in momentul asamblarii prajiturii. Spalati capsunile si lasati-le la scurs. Caisele taiati-le suvite, banana rondele.... Cand prajiturica s-a racit complet, asezati-o pe un platou si puneti peste ea smantana proaspat batuta si racita bine. Intindeti uniform. Peste aruncati cu fructe...dupa cum va trece prin feeling. Pudrati cu praf alb, de stele, in momentul servirii.

Ingrediente Prajitura fabuloasa de vara cu fructe si bezea

pentru prima compozitie:

100 gr unt

100 gr zahar to

2 galbenusuri

1 plic praf de copt

100 gr faina

50 gr migdale rasnite

cateva fire de sofran

3 linguri apa

coaja rasa de la o lamaie

pentru bezea:

4 albusuri mari

225 gr zahar to

30 gr migdale rasnite

200 ml smantana pentru frisca

zahar pudra pentru presarat

1 banana

3 caise

capsuni

Categorii