Prajitura festiva caramel

Timp de preparare o ora si 5 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Prajitura festiva caramel

Se bat albusurile cu zaharul pana se obtine o bezea tare, se amesteca cu nucile macinate.Praful de copt se amesteca cu faina si se toarna peste spuma de bezea. Se toarna in tava si se pune in cuptorul preincalzit. Se pune jumatate din zahar cu nucile la caramelizat, cand este gata se adauga margarina taiata cubulete, si se da la o parte. Cealalta parte din zahar se amesteca cu galbenusurile si se toarna peste prima compozitie din zahar caramelizat. Se amesteca continuu la foc mic pana se obtine o crema. Se rastoarna blatul fierbinte peste care se pune ciocolata alba topita, apoi crema caramel. Se lasa cateva ore si se taie patrate. Se decoreaza cu ornamente colorate, creioane Dr.Oetker etc. Este o prajitura delicioasa, cu un grad mic dificultate, dar foarte gustuoasa.

Ingrediente Prajitura festiva caramel

Pentru blat:

6 albusuri

250 g zahar

1 plic praf de copt

5 linguri nuci macinate

3 linguri faina.

Pentru crema

1 pachet margarina

450 g zahar

6 galbenusuri

5 linguri nuci macinate

Facultativ va mai trebuie o ciocolata alba

Categorii