Prajitura fina cu crema de branza

Timp de preparare 40 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Prajitura fina cu crema de branza

Blatul: Untul il topim pe bain marin , sau in microunde. Intr-un vas inalt punem untul topit si amestecam pe rand , mixand continu mierea, ouale, zaharul pudra, bicarbonatul de sodiu, cacao si faina . La final adaugam laptele in etape si mixam pana cand obtinem o compozitie fina si omogena. Aceasta compozitie o turnam intr-o tava tapetata cu hartie de copt de dimenisunea 20x30 cm . Cu ajutorul unei palate intindem compozitia uniform . Dam tava in cuptorul incins la 180 grade si coacem pana cand trece testul scobitorii . Crema : O crema simpla dar gustoasa . Eu am hidratat merisoarele in visinata , dar se poate in rom sau orice alt alcool aveti. Branza de vaci o mixam impreuna cu mascarponele si zaharul . Adaugam frisca lichida si batem pana se intareste bine . Punem merisoarele scurse si omogenizam . Eu am pus toata crema deasupra blatului si am nivelat bine . Deasupra am turnat o glazura obtinuta din ciocolata rupta bucatele si topita la foc mic in 50 ml frisca . Dupa ce am turnat glazura si am nivelat am presarat deasupra nuci si alune taiate mare .

Ingrediente Prajitura fina cu crema de branza

Blat:

-200 grame zahar pudra

-400 gr faina

-4 linguri cacao

-250 gr unt de calitate

-1 lingurita bicarbonate sodiu

-3 oua

-3 linguri miere

-200 ml lapte

Crema:

-250 ml frisca

-200 gr mascarpone

-200 gr branza de vaci

-3 linguri zahar

-50 gr merisoare hidratate in alcool

Glazura:

-50ml frisca

-150 gr ciocolata amaruie

-o mana nuci si alune taiate grosier .

Categorii