Prajitura finlandeza cu mere

Timp de preparare 40 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Prajitura finlandeza cu mere

Pentru aluat, amestecam intr-un vas 300gr rama (unt) cu 200gr zahar, apoi adaugam pe rand ouale, apoi adaugam 400gr faina, 100gr nuca macinata (sau migdale macinate) si 1 lingurita de scortisoara. Amestecam bine pana se omogenizeaza compozitia. Nu va speriati, aluatul obtinut va fi mai moale. Am folosit o tava cu L=40cm, si l=28cm. In tava am pus folie de aluminiu (sau hartie de copt) si aluatul l-am intins in tava cu mana umezita in apa rece, in asa fel incat pe margini aluatul sa fie ridicat. Merele le curatam, le indepartam cotorul si le feliem subtire. Feliile de mere le asezam peste aluat cat mai des. Cele 4 oua le batem putin cu furculita impreuna cu 8 linguri de zahar, adaugam sticluta cu esenta de vanilie si la sfarsit punem si cei 200ml de lapte. Aceasta compozitie o turnam peste merele asezate pe aluat, presaram deasupra cele 2 plicuri cu zahar vanilat si dam tava la cuptorul preincalzit pentru circa 40 min la foc mic. Prajitura se scoate, se lasa sa raceasca si numai atunci se taie.

Ingrediente Prajitura finlandeza cu mere

Ingrediente aluat:

300 gr rama

200 gr zahar

4 oua

100 gr nuca macinata

400 gr faina

1 lingurita scortisoara

Ingrediente umplutura:

1. 5 kg mere (poate sa fie chiar si 2 kg)

4 oua

200 ml lapte

8 linguri zahar

2 plicuri zahar vanilat

1 esenta vanile

Categorii